18 oktober 2018 växjö lakers hv71 speltips shl

Speltips Färjestad – Växjö Lakers 13/4: Motreaktion

Den tredje kvartsfinalen i SM-slutspelet mellan Färjestad och Växjö Lakers spelas från tisdagens SHL den 13 april 2021.

Färjestad - Växjö Lakers

SHL
till bet365
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

När man vinner grundserien i övertygande stil är det självklart att man går in i slutspelet som favoriter och det är i precis den sitsen som Växjö Lakers nu sitter. Det trodde man kanske inte för ett år sedan och det trodde inte jag så sent som i höstas.

Men efter en lite skakig start på säsongen fick Växjö Lakers ordning på det mesta och fortsatte att klättra i tabellen, fram till att man kunde köra om på allvar i slutet. Tillsammans med Rögle BK har Växjö Lakers varit det klart bästa laget hittills under SHL-säsongen.

Men som bekant spelar det ingen som helst roll om man klappar igenom när det behövs som mest. Det är här och nu som Växjö Lakers behöver hitta formen och försöka ta ett nytt SM-guld den vägen.

Och det har börjat ganska lovande i den första slutspelsmatchen. Där spelar Växjö Lakers mot Färjestad BK, ingen enkel motståndare, men man har redan 2-0 att gå på i matcher. Detta sedan Växjö Lakers först vunnit med 4-3 efter förlängning och nu senast slagit FBK med 5-4. Två hemmamatcher, två vinster.

Men det är också uppenbart att Växjö Lakers har haft problem med Färjestad, ett lag som man föll två gånger mot under grundserien, och inte ett lag som man kan städa av hur som helst.

Odds i SHL

Om det är en sak som vi har lärt oss den här säsongen är det att alla lag i princip kan slå alla och att det saknas en dominant längst upp i toppen. Växjö Lakers landade visserligen på 102 poäng och i sig är det en ganska bra notering.

Å andra sidan innebär det här att inget lag nådde upp i två poäng per match i snitt och det är i mina ögon ett bevis på att det saknas ett lag som dominerat fullkomligt. Om det är ett svaghetstecken för svensk hockey? Ja, det skulle jag nog hävda.

Å tredje sidan är det här en säsong som är mer spännande än på länge – om vi försöker bortse från de folktomma läktarna – och det ska man inte underskatta betydelsen av. Det finns i princip åtta (nåja, sex kanske) lag som fortfarande har en realistisk chans att vinna det här.

Färjestad har haft otur mot Växjö Lakers och jag tror att man försöker täppa till i den första matchen på hemmaplan.

Under 5,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:00, tisdag 13 april 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: