Speltips Frölunda – Luleå 7/1: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 7 January 2021

Det här kan mycket väl vara den kommande SHL-finalen som spelas i grundserien redan torsdagen den 7 januari 2021.

Frölunda - Luleå HF

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det här kommer att bli en speciell säsong i SHL och innan vi vet ordet av det är det dags för slutspelet. Men först måste tabellen, den som haltar så betänkligt för tillfället, ta ikapp sig själv och lagen behöver spela samtliga sina grundseriematcher. Det är trots allt ett litet tag kvar innan det är skarpt läge på allvar.

Men två lag som vi känner oss helt trygga med är med när det gäller – och som kommer finnas där som kandidater till att verkligen gå långt i slutspelet – är Frölunda och Luleå Hockey. Två av få klubbar som konsekvent har legat i toppen under de senaste säsongerna.

Det har varit en utveckling med hög volatilitet i SHL, med klubbar som sticker upp enstaka säsonger, för att säsongen därpå knappt vara en del av slutspelet. Skellefteå AIK:s resa på senare år är ett exempel, men frågan är om Växjö Lakers inte är ett ännu tydligare exempel?

Vad vi känner oss trygga med nu är att Frölunda och Luleå finns med i toppen för att stanna. Det är tvåan mot fyran i tabellen som möts och någonstans där tror jag att lagen landar. Minst.

Det gör också att det här blir ett så intressant möte, eftersom det gäller som en kraftmätning inför vad som komma skall. Det psykologiska övertag man skaffar sig här kan bli gynnsamt när det är dags för ett framtida slutspelsmöte.

Lite mer tillknäppt

I grunden är Frölunda ett lag som spelar ganska offensiva matcher och när man prickat sin form, som man har gjort nu på sistone, är man konsekvent ett målstarkt lag för egen del. På senare tid har man gjort minst tre mål, ofta mer, i fem raka matcher och det är ingen slump.

Faktum är att göteborgarna nu har fem raka vinster i grundserien och det ser ut som att det ska räcka för att man snart ska åka upp i serieledning igen, även om man har någon match mer spelad än konkurrenterna där uppe.

Luleå Hockey går inte lika starkt just nu, med lite ojämna prestationer och ett par sämre insatser på bortaplan. Men om det är någonting vi alltid kan räkna med är det att detta Luleå HF går för att täppa till mot Frölunda. I år har man dessutom förlorat båda matcherna mot Frölunda så det finns revansch att utkräva.

Under 5,5 mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Mr Green.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,68
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, torsdag 7 januari 2021
TV:  [cmorelive5]
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: