Speltips HV71 – Leksand 23/3: Sista chansen

HV71 ser av allt att döma ut att sluta sist i SHL-tabellen och om så inte ska bli fallet måste laget vinna hemma mot Leksand.

Vem minns inte mitten av 00-talet när HV71 var en maktfaktor på riktigt och ett lag som man såg till att följa i SHL? Ett lag som hela tiden konkurrerade om SM-guld och som kändes moderna i en serie där flera andra klubbar hade svårt att ta steget in i den moderna ishockeyvärlden.

Men det är minsann svunna tider nu. HV71 har en helt bedrövlig säsong bakom sig och ser av allt att döma ut att sluta sist i tabellen.

Nu kan man räddas av att seriesystemet har gjorts om en aning inför den här säsongen och man efter säsongen ska spela en matchserie mellan de två sämst placerade lagen i tabellen. Det är laget som förlorar där som kommer att ramla ner till HockeyAllsvenskan inför nästa säsong.

Så vad kan vi förvänta oss av HV71?

Jo, med fyra matcher kvar att spela har laget nio poäng upp till säker mark och även om det i teoretisk mening inte är kört känns det helt kört att rädda kontraktet den vägen.

Men man behöver ändå vinna matchen mot Leksand för att åter gjuta hopp i laget. Det är trots allt ett lag som man har vunnit mot två gånger tidigare den här säsongen.

HV71 stretar emot

Å andra sidan är det ett klart problem för HV71 att man har så svag form inför att avgörandets stund närmar sig och vi vågar lova att man inte tar några risker med skavanker här. Nu får man nog ta och erkänna för sig själva att det blir en nedflyttningsstrid mot antingen IK Oskarshamn, Brynäs eller möjligen Linköping.

Tisdagens enda möte i SHL spelas mellan HV71 och Leksand, och det är helt annat humör i bortalaget. Som det ser ut nu kan man rent av knipa tredjeplatsen i tabellen och den vägen skaffa sig ett gynnsamt läge inför kvartsfinalen senare i vår.

Nu har Leksand också fem raka vinster, varav två på bortaplan, och det är tydligt att man har prickat en bra defensiv form. Nu på slutet har man tre insläppta på sina tre senaste matcher. Hur ska HV71 orka göra hål på det här laget upprepade gånger?

Under 5,5 mål spelas till 1,85 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,85
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:00, tisdag 23 mars 2021
TV: 
Stream: