Speltips Leksand – Brynäs 11/3: Viktiga poäng

SHL-avslutningen står för dörren och Leksands IF hoppas på tre nya poäng hemma mot Brynäs IF i en av säsongens sista omgångar.

Det har varit ett återkommande tema från min sida att klaga på den haltande tabellen i SHL, men med tanke på att man fortfarande har samma problem inför avslutningen på säsongen vore det konstigt att inte ta avstamp i samma kritik igen.

Allra färst matcher har IK Oskarshamn spelat. Laget står på endast 43 spelade omgångar än så länge och har med det hela fem (!) matcher färre spelade än Rögle BK och Skellefteå aIK, men också än Djurgårdens IF och Linköpings HC.

Vad spelar det för roll egentligen, kanske någon frågar?

Självklart ska alla lag i slutändan spela lika antal matcher, och möta samma lag i lika många matcher, men det känns ändå inte riktigt fair att vissa lag får spela under pressen att ligga efter i tabellen enkom för att man spelat färre matcher, medan andra har fördelen av att kunna spela på resultat i vissa matcher.

Det är såklart extraordinära omständigheter som ligger bakom det hela, men hela säsongens planering har varit ett haveri. Inte minst mot bakgrund av att man i HockeyAllsvenskan lyckats klocka in samtliga lag på 49 spelade omgångar i skrivande stund.

Leksand vinner enkelt

Det här gör det också lite krångligt att få en bra överblick över hur säsongen egentligen kommer att sluta, men med tanke på det upplägg som nu råder i de nedre regionerna är det av yttersta vikt för lagen att plocka många poäng för att undvika att hamna bland de två lägst placerade lagen.

Leksands IF sitter just nu och trycker i en väldigt bra position, med endast två poäng upp till en direktplats till kvartsfinal. Det vore ett ytterst bra sätt att ta sig in i den avgörande fasen av säsongen på.

Med sex matcher kvar att spela har man allting i egna händer för att få spela slutspelet med start i kvartsfinal och hemma mot Brynäs måste man gälla som favoriter.

Brynäs ligger på den där försmädliga nästjumboplatsen och det oroar, men formen är också horribel, med fyra raka förluster, om än många med uddamålet, och en ständig oförmåga att ta poäng i trängda lägen.

Leksands IF har vunnit samtliga tre möten med Brynäs IF den här säsongen. Nu tror jag att det blir en fjärde raka vinst.

Leksands IF moneyline spelas till 1,52 gånger smeten hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leksand moneyline
Odds: 1,52
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, torsdag 11 mars 2021
TV: 
Stream: