Speltips Leksand – HV71 7/1: Solklar favorit igen

Det går inte att blunda för att Leksand är ett hetare lag än HV71 i SHL just nu. Det gäller inför torsdagens möte mellan lagen.

Det är dags för torsdags-SHL på allvar igen och det ser ut att kunna spelas närmast en full omgång i det som är landets bästa hockeyliga. Det må vara kul att slänga ett öga på hockeyallsvenska matcher då och då, men kvalitetsskillnaden är ändå tydlig i SHL.

Det har inte minst Leksand fått erfara, en klassisk klubb som först den här säsongen känns riktigt varma i kläderna och redo för att ta sig an SHL på allvar. Det visar inte minst det faktum att man nu ligger på en stabil slutspelsplats och har haft en stark poängmässig inledning på säsongen.

Förra säsongen var man snarare ett bottenlag, men efter att ha acklimatiserat sig känns Leksand nu som ett lag och en klubb som kan ta steg i rätt riktning, och i den bästa av världar göra den resa som Rögle BK nu verkligen skördar frukterna av.

Ser vi till tabellen har Leksand imponerande 42 poäng på 28 omgångar, och det betyder att man inför torsdagens matcher bara är en seger ifrån att ha en direktplats till slutspelet. Det vill säga en direktplats till kvartsfinalerna, utan att behöva spela den där kvalliknande omgången som jag helst kallar åttondelsfinal.

Nu möter man ett HV71 som istället harvar omkring i botten och som egentligen inte har gjort någonting som pekar på att man är på väg i rätt riktning. Det är snarare ett ganska intetsägande lag som inte fått någon styr på verksamheten sista åren.

Leksand vinner detta

Det här blir faktiskt tredje gången som lagen spelar mot varandra den här säsongen och det har blivit bortavinster båda gångerna tidigare. Först vann HV71 borta mot Leksand, och nu för ett par dagar sedan vann Leksand borta mot HV71.

Det faktum att den vinsten bara är några timmar gammal, beroende på hur man definierar ”bara” och ”några” i det här sammanhanget, gör att den matchen känns betydligt mer relevant att ha med sig inför torsdagens möte mellan lagen.

Leksand har nu en stark trend med tre raka vinster och en uppåtgående trend sedan december nånad. HV71 däremot har tre raka förluster och har egentligen bara vunnit en match sista månaden. Det är allt annat än ett facit som skrämmer på förhand.

I mina ögon är Leksand ett bättre hockeylag. Punkt slut.

Leksand vinner (inklusive övertid) spelas därför till 1,65 gånger smeten hos Mr Green.

Speltips:

Speltips: Leksand vinner (inklusive övertid)
Odds: 1,65
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, torsdag 7 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: