Speltips Leksand – Malmö Redhawks 29/3: Skarpt läge

Leksands IF och Malmö Redhawks hoppas båda på tre poäng i respektive del av SHL-tabellen. Nu möts lagen den 29 mars 2021.

Nog är det aningen speciella tider i SHL när säsongen nu ska bogseras in i mål, men där tabellen haltar så pass mycket att man fortfarande inte har en aning om hur det ska sluta. Inför de sista matcherna kan vi byta serieledare, slutspelslag och lag som ska ramla ner till HockeyAllsvenskan. Det kommer alltså att hända mycket.

Visst, för spänningens skull är det kanske inte helt dumt, men det känns inte heller helt fair att Malmö Redhawks har tre matcher kvar att spela i en haltande tabell, när lagen omkring antingen har spelat klart eller väldigt snart gör det.

Men nog om det. Malmö Redhawks har med tre matcher kvar allting i egna händer och behöver bara ta två poäng på tre omgångar för att vara säkra för slutspel. Då går man förbi Djurgården, som har spelat klart sina 52 omgångar, i tabellen och kommer att få spela slutspel.

Men för Malmö Redhawks vore det också till gagn att hålla Linköping, två poäng bakom sig just nu, helt borta från att ta sig förbi skåningarna. Det är alltid en rankingfördel att sluta högre upp i slutspelstabellen för att därmed få enklare motstånd längre fram.

Men fokus för Malmö Redhawks handlar om att ta två poäng på sina tre sista matcher. Tidigare i februari vann man hela åtta raka matcher och såg ut att ha hittat formen, men sedan dess har Malmö Redhawks plötsligt fyra raka förluster och endast en poäng inspelade av tolv möjliga. Detta då man tog den ena förlusten till förlängning.

Malmö Redhawks har pressen

Nu möter man ett Leksand som är inne i sitt gyllene slag och som kan tangera Malmö Redhawks rekord på åtta raka matcher som slutat med vinst om man viner här. Faktum är att laget har hela sju raka vinster. Men det slutar inte där egentligen. För om man slår ut det på en längre period – låt oss säga de 13 senaste matcherna – visar det sig att Leksand bara har misslyckats med att vinna en enda match. 12 vinster på 13 matcher alltså. Svindlande starkt.

Malmö Redhawks har kvar att möta Färjestad och Växjö Lakers efter det här. Allt annat än enkelt. Det vore med andra ord inte förvånande om Malmö Redhawks klantade till det här inför sina tre sista omgångar.

En sak är säker och det är att man kan få det väldigt tufft mot Leksands IF, som med sin hysteriska form knappt går att stoppa och kliver in i slutspelet som en väldig outsider.

Snacka om att pricka formen helt helt rätt. Dessutom ska vi veta att Malmö Redhawks har tre raka förluster mot Leksand den här säsongen.

Leksand vinner (ordinarie tid) spelas till 1,62 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leksand vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,62
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, måndag 29 mars 2021
TV: 
Stream: