30 mars 2018 Mora Leksand speltips SHL kval kvalserien

Speltips Leksand – Oskarshamn 18/3: Mål, mål, mål

IK Oskarshamn sitter i ett trängt läge och behöver tre poäng borta mot Leksands IF torsdagen den 18 mars 2021 i SHL.

Den som dribblar bort sig själv under den ordinarie hockeysäsongen i Sverige och som ursäktar sitt ointresse med att det spelas för många ointressanta matcher under den långa serielunken som kallas grundserien bör vakna till liv nu. För det är nu som säsongen börjar på allvar runt om i hela Sverige.

För det första har man i HockeyAllsvenskan nu öppnat sitt slutspel och det spelas inte minst playout, där lagen i botten gör upp om det sista kontraktet för att få stanna kvar, och där det förlorande laget alltså ramlar ner till Division 1. Tunga saker.

I SHL ska det spelas mellan tre och åtta omgångar till för lagen, där Malmö Redhawks är det lag med flest matcher kvar att spela efter att man har behövt ställa in ett antal matcher på grund av corona i spelartruppen.

Det är nu som det ska delas ut slutspelsplatser, det ska säkras kontrakt och det ska avgöras vilka lag som behöver spela en egen matchserie om att stanna kvar i serien.

För upplägget inför den här säsongen innebär att lagen som slutar sist respektive näst sist kommer att göra upp i en slutspelsserie efter säsongens slut, där förloraren ramlar ner i HockeyAllsvenskan, och vinnaren får stanna kvar.

HV71 är nästan klara för att sluta sist redan nu, med åtta poäng upp till säker mark med fem matcher kvar att spela. Men vilka ska få möta det klassiska laget? Blir det Brynäs (55), Oskarshamn (55) eller Linköping (59) som behöver slåss för sina liv? Det återstår att se.

Mål, mål, mål i SHL

Ett möte som sticker ut den här SHL-torsdagen spelas mellan Leksand och just IK Oskarshamn, som har samma poäng som nästjumbon Brynäs IF när båda lagen har fem matcher kvar att spela.

Detta sedan IK Oskarshamn förlorat med 3-1 borta mot Frölunda senast, samtidigt som Brynäs IF tog tre viktiga poäng i sin match.

Nu spelar båda lagen på torsdagen och det lag som tar flest poäng kommer att ligga på säker mark tills vidare. Men hur goda är chanserna till vinst? Leksands IF är motståndet som väntar för IK Oskarshamn, och det är ett lag som har vunnit sex av sina sju senaste matcher och som är i stort behov av poäng för att nå direktplats till SM-slutspelskvartsfinal. Är det ens ett ord? Ja, det är det nog. Men ni förstår vad jag menar.

Det är alltså två lag som har otroligt mycket att spela för och jag kan inte se annat än en offensiv tillställning i den här matchen.

Över 5,5 mål spelas till 1,90 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,90
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, torsdag 18 mars 2021
TV: 
Stream: