Speltips Linköping – Luleå 29/3: Great escape

Linköping har prickat formen på slutet och hoppas ta sin sjätte raka vinst i SHL när Luleå Hockey gästar den 29 mars 2021.

Det räcker egentligen att skruva tillbaka tiden ett par månader för att man skulle känna att Linköping kanske rent av var det sämsta lagaet i hela SHL. Det var på tiden som klubben flaggade för att man skulle stänga SHL för nedflyttning den här coronasäsongen. Märkligt nog är det en kampanj som verkar ha dött ut i takt med att man lämnat bottenstriden bakom sig…

Men nog om det. Nu är Linköping plötsligt ett lag aktuellt för slutspel och inför sina två sista omgångar har man allt i egna händer och kan ta sig förbi Djurgården i tabellen. Det är tre poäng upp till stockholmarna och Linköping har två försök på sig att ta minst fyra poäng. Då målskillnaden är sämre krävs minst fyra poäng.

På sina fem senaste omgångar har Linköping tagit hela 15 poäng. Det innebär fem raka vinster och ett vägvinnande spel match efter match. Det måste man ta och imponeras stort av.

Nu möter Linköping dock ett Luleå Hockey som man har haft förtvivlat svårt mot hela säsongen och som man har tre raka förluster mot i år. Det bådar inte så gott.

I den allra sista omgången för säsongen spelar v dock borta mot hopplösa jumbon HV71, som av allt att döma kommer att löpa en stor risk att ramla ur SHL. Det är en match som Linköping rimligen bör vinna och då behöver man bara en poäng mot Luleå Hockey.

Viss försiktighet intas

I ett sånt här pressat läge är det inte omöjligt att det blir en lite mer defensiv approach till matchen, även om Linköping kanske hade tjänat mer på att spela sin mer offensivt balanserade hockey nu när formen är bra. Men det är inte mer än mänskligt att bli lite mer försiktiga när man plötsligt har saker att förlora.

Luleå Hockey är också ett erkänt starkt defensivt lag och har bara släppt in 130 mål under säsongen. Det är i för sig klart mer än vad man hade räknat med, men det beror snarare på långa perioder av riktigt svag form från det forna topplaget.

Luleå Hockey kommer med två raka vinster, mot bottenlag HV71 och Malmö Redhawks, och min känsla är att man gärna ställer till det för Linköping här. En vinst i det som är lagets sista match är allt som behövs för att garantera att man ska spela kvartsfinal (och slipper åttondelsfinal) om någon vecka.

Under 5,5 mål spelas till 1,73 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,73
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, måndag 29 mars 2021
TV: 
Stream: