Speltips Linköping – Skellefteå 23/2: Klar favorit

I våra ögon finns det en klar favorit inför mötet mellan Linköpings HC och Skellefteå AIK i SHL tisdagen den 23 februari 2021.

Linköpings HC - Skellefteå AIK

SHL
Till bet365!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Nog vore det konstigt att gå in till tisdagens möte mellan Linköpings HC och Skellefteå AIK med någon slags uppfattning om att oddsläget inför matchen skulle vara helt ojämnt, och att det inte finns någon klar favorit på förhand.

Om vi frågar spelbolagen finns det en klar favorit inför den här matchen och det är en värdering som vi helt enkelt måste ta och hålla med om på förhand.

Det man kanske ska höja ett litet varningens finger för är att tabellpositionen som Linköpings HC har är aningen missvisande. Det är trots allt bara tre poäng upp till en slutspelsplats, även om Linköpings HC i skrivande stund är jumbo. Så pass jämnt är det alltså i botten.

Men å andra sidan har Linköpings HC varit ett lag fast förankrat i den här delen av tabellen hela säsongen och bortsett från ett par veckor här eller där har man nästan alltid befunnit sig under kvalstrecket. Det är inget vidare facit att förlita sig mot.

Nu ska sägas att Linköpings HC med den sist spurten på säsongen kvar att spela har ett prekärt läge och det finns liksom ingen rast, ro eller energi att försöka spara. Det är dags att Linköpings HC steppar upp, men just nu pekar ingenting mot att det ska gå.

Skellefteå AIK är för bra

I den här omgången spelar Linköpings HC mot ett svårspelat Skellefteå AIK, som jag anser har blivit lite underskattade den här säsongen. Det har saknats ett lag som har dominerat från start, även om poängsnittet på två poäng per match imponerar från skånska Rögle BK. Om man fortsätter så landar man långt över 100 poäng.

Men det har bakom detta skånska lag funnits en hel del lag som underpresterat, som hamnat i svackor och som i perioder inte gått att känna igen. Delvis passar Skellefteå AIK in i den beskrivningen och kanske är det därför man glöms bort.

Linköpings HC är ett motstånd som man bör slå och det gjorde man också så sent som för tre-fyra veckor sedan. Då åkte Linköpings HC på rejält med däng borta mot Skellefteå AIK. Men 6-0 tror jag inte att Linköpings HC ska behöva genomlida igen.

Skellefteå AIK har en ganska fin form, om vi ser över ett lite längre perspektiv, och är ett klart bättre hockeylag än Linköpings HC.

Skellefteå AIK moneyline spelas till 1,65 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Skellefteå AIK moneyline
Odds: 1,65
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:00, tisdag 23 februari 2021
TV: 
Stream: