29 mars 2019 malmö redhawks speltips frölunda shl

Speltips Malmö Redhawks – Oskarshamn 22/3: Skarpt läge

Med tre omgångar kvar att spela har IK Oskarshamn försatt sig i ett tungt SHL-läge. Kan man ta poäng borta mot Malmö Redhawks?

Nog är det en speciell säsong som utspelar sig framför våra ögon, fast hemifrån tv-soffan, det här året i svenska SHL. Nu borde säsongen egentligen varit i stort sett över, alltså grundserien, men en haltande tabell gör att vi får vänta lite till.

Flest matcher har ett antal lag gjort och står nu noterade för 50 spelade omgångar, medan Malmö Redhawks exempelvis bara har spelat 45 matcher och Växjö Lakers inte har mer än 47 spelade matcher på sitt konto.

Det gör både att vi inte kan dra för bestämda slutsatser om hur det här ska sluta eller vilka lag som ligger bäst till, men det gör framför allt att säsongen inte är riktigt i fas där man tänkte att den skulle vara.

En sak är säker och det är att Malmö Redhawks placering i bottenstriden, som varit konsekvent nästan hela säsongen, varit lite missvisande. Nu har man fått fart på formen igen och när man har ätit sig ikapp med antalet spelade matcher har man också lämnat botten bakom sig. Nu vågar jag lova att kontraktet är säkrat.

Men skåningarna är inte klara där. Det finns en reell möjlighet att sluta åtta i tabellen och det här skett större mirakel än så. Ett lag som slutar åtta är faktiskt inte helt omöjliga till att gå långt i ett kommande SM-slutspel.

IK Oskarshamn har press på sig

Det som alltså tidigare var en enorm press på Malmö Redhawks att faktiskt vinna sina matcher för att inte riskera att ramla ur SHL är nu någonting helt annat. Men frågan är vad det här gör med lagets prestationer den närmsta tiden? Har man det i sig att utmana på allvar?

Min känsla är att det inte bör vara en nackdel för laget att nu kunna spela på ett avslappnat sätt. Märk väl att skåningarna har otroliga sex (!) raka vinster på hemmapaln och att man dessutom har tre raka hållna nollor, trots lag som Rögle BK och Frölunda på andra sidan.

Mardrömsläge för IK Oskarshamn alltså, som har tre raka matcher som slutat med förlust, alla på bortaplan.

IK Oskarshamn har med tre matcher kvar att spela två poäng upp till säker mark och allt handlar om att försöka skrapa ihop de sista poängen nu. Det kan faktiskt vara livsviktigt. IK Oskarshamn känns tyvärr som en klubb som riskerar att fastna i HockeyAllsvenskan om man ramlar ur i år.

Under 5,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, måndag 22 mars 2021
TV: 
Stream: