Speltips Malmö Redhawks – Rögle 19/3: Skånderby

Malmö Redhawks och Rögle BK spelar för fjärde gången den här SHL-säsongen ett Skånederby. Vi rekar med odds den 19 mars 2021.

Förra säsongen och säsongerna innan det var det närmare regel än undantag att matcherna mellan Malmö Redhawks och Rögle BK i SHL blev väldigt intensiva till sin natur, och att det blev fullt blås åt båda håll i matcherna som sådana.

Men den här säsongen har matcherna mellan lagen artat sig lite annorlunda, med två vinster för Malmö Redhawks, båda på bortaplan, och en vinst för Rögle BK, även den på bortaplan.

Samtliga Skånederbyn har gått under 5,5 mål och det har vid två tillfällen bara varit det ena laget som har gjort mål i matcherna. Vem hade kunnat ana det för något år sedan? Nog inte många.

Det är inte konstigt att derbyn får en annan karaktär när läktarna ekar tomma och det inte finns någon strid mellan klackarna på varsin sida. Men att det är en så väsensskild karaktär på matcherna är ändå slående.

Den här gången är förhoppningarna om att se en underhållande historia trots allt ganska stora. Med tanke på att det är serieledarna mot ett Malmö Redhawks som har mycket att spela för är förutsättningarna goda.

Malmö Redhawks är tillbaka

Malmö Redhawks har till och från under hela säsongen haft uppenbara problem med sjukdom i laget och är det lag som har fått ställa in flest matcher hittills under säsongen, varpå man också bara har spelat 44 matcher, att jämföra med 50 spelade matcher för ett antal andra lag så här långt.

Det gör också att tabellen haltar och att Malmö Redhawks blir svårbedömda, men allting pekar i dagsläget på att skåningarna tar sig till slutspelet. Om man avslutar riktigt bra är det inte omöjligt att Malmö Redhawks landar in på en åttondeplats. Det får man ändå ta och imponeras av.

Rögle BK toppar tabellen, men Växjö Lakers har färre spelade matcher och kan därmed gå förbi. Efter förlusten mot Linköping senast finns det också vissa frågetecken kring defensiven i Rögle BK, som inte varit optimal sista veckorna.

Malmö Redhawks kommer från fem (!) raka vinster och jag vågar lova att skåningarna går stenhårt för att vinna den här matchen.

Över 5,5 mål spelas till 2,05 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,05
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, fredag 19 mars 2021
TV: 
Stream: