Speltips Örebro – Brynäs 5/3: Tätt möte

SHL är tillbaka på fredagskvällen, men det spelas bara en match den 5 mars 2021. Den spelas mellan Örebro Hockey och Brynäs IF.

Det är såklart inte en säsong som går att likna vid någon annan och det som nu sker i SHL hör inte till det normala, och låt oss hoppas att det aldrig blir så, men med det sag t är det fortfarande en säsong som ska tas i mål.

Det är en säsong som har inneburit helt nya förutsättningar för lagen och det har inte minst visat sig på spelschemat, som har haltat sedan start och som under den andra (eller om det är tredje vi är i) coronavågen blivit allt värre. Nu har Brynäs IF exempelvis bara spelat 41 matcher, samtidigt som Rögle BK har spelat 47 omgångar. Det är stor skillnad.

I praktiken innebär det här att Brynäs IF har hela 18 poäng ute på vift som man teoretiskt kan plocka upp. Då skulle man landa på 66 poäng och ligga på slutspelsplats.

Men istället ligger laget från Gävle som nästjumbo, även om poängsnittet är klart bättre än en sådan placering. Men nu har man press på sig att ta sig upp på minst säker mark inför avslutningen på säsongen.

Därmed vågar jag lova att Brynäs IF verkligen vill gå för tre poäng borta mot Örebro Hockey, ett lag som i det här skedet bör ses som ett överkomligt motstånd.

Slutspelsjakt

För Örebro Hockey handlar avslutningen på säsongen om att knipa en slutspelsplats och om man klarar det kan man vara nöjda med vad man har presterat. Den saken är definitivt säker.

Det som kan oroa en del är att laget har stora problem att upprätthålla en hög nivå över tid. Nu senast föll man exempelvis igenom mot det som är seriens kanske svagaste lag, Linköpings HC. Det är inget vidare betyg.

Inför avslutningen handlar allt om att säkra slutspelsplatsen för Örebro Hockey och jag tror att mötet med Brynäs IF kan bli ett tätt sådant.

X (oavgjort) spelas till 4,70 gånger såsen hos Betsson.

  Rygga spelet hos X – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, fredag 5 mars 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: