28 februari 2019 malmö redhawks hv71 speltips shl

Speltips Oskarshamn – HV71 25/3: Ångestmöte

HV71 får rikta in sig på bottenmötet efter säsongen, men IK Oskarshamn försöker undvika kvalspelet för att stanna i SHL.

Det återstår två-tre omgångar att spela för merparten av lagen i SHL och det är nu som det verkligen ska avgöras hur säsongen artar sig. Men också hur säsongen nästa år kommer att se ut – och vilka lag som kan tänkas vara en del av SHL.

Timrå IK gäller som favoriter att ta sig upp från HockeyAllsvenskan, men man ska först genomgå ett tufft slutspel innan man tar det som är en direktplats till SHL den här säsongen. I år har man nämligen ändrat om upplägget så att ett lag går direkt upp, och ett lag går direkt ner.

Det lag som ska ramla ur blir något av lagen som slutar sist i tabellen. De två sämsta SHL-lagen kommer att mötas i en matchserie där förloraren helt enkelt ramlar ur och spelar HockeyAllsvenskan kommande säsong.

HV71 kommer att vara det ena laget. Det står klart sedan man nu har nio poäng upp. Teoretiskt sett kan man ta sig upp på samma poäng som Brynäs IF och IK Oskarshamn, men då måste de båda lagen förlora alla sina kvarvarande matcher. Det ser jag som osannolikt.

Visst, där är en liten chans och den bygger på att HV71 vinner torsdagens möte med IK Oskarshamn. Det är absolut sista chansen.

Men matchen är precis lika viktig för hemmalaget, som med en vinst kan hålla Brynäs IF bakom sig och slippa spela kvalspel för att stanna kvar. Annars är risken stor att dessa båda lag spelar flertalet gånger mot varandra i början på april månad om det där sista SHL-kontraktet.

Fullt ös? Eller ångest?

Speltips i SHL är ofta en krånglig sak med tanke på att matcherna kan skilja sig mycket, men en sak är glasklar inför den här matchen och det är förutsättningarna som råder. Båda lagen är i ett desperat behov av att vinna. Ett kryss räcker inte särskilt långt för något av lagen.

Det gör att jag inte kan se någonting annat än en offensiv matchbild och det var inte minst faktumet i den första matchen för säsongen när HV71 vann med klara 6-3 på hemmaplan mot IK Oskarshamn.

HV71 är inne i en svag trend och släppte dessutom in hela sex mål senast mot Leksand. Det känns som att laget läcker som ett såll när man absolut inte ska göra det. Det bådar inte gott.

IK Oskarshamn vann efter förlängning mot Malmö Redhawks och på hemmaplan vet vi sedan gammalt att det är ett lag som kan slå alla lag – och som kan göra mål framåt.

Det är två av lagen som har släppt in flest mål den här säsongen och därför spelar vi över 5,5 mål till 2,00 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, torsdag 25 mars 2021
TV: 
Stream: