16 mars 2019 växjö lakers örebro speltips shl

Speltips Oskarshamn – Växjö Lakers 16/2: Rakt spel

SHL fortsätter med mötet mellan formsvaga IK Oskarshamn och formstarka Växjö Lakers den 16 februari 2021.

Efter 40-talet spelade omgångar i SHL kan vi konstatera att det saknas ett givet topplag, eller en överlägsen serieledare, under den här säsongen. Det som ofta brukar vara ett lokomotiv i toppen har i år snarare varit en handfull lag som har turats om.

Det man trodde man visste efter ett par veckor och månader har nu blivit något helt annat, och frågan är om inte Växjö Lakers är det lag som tydligast aktualiseras det här. Växjö Lakers hade ingen drömstart på säsongen, men har nu ätit sig ikapp och på den senare delen har man ett poängsnitt som inget annat lag kan matcha.

Växjö Lakers har gått upp i serieledning med 82 poäng på 42 omgångar, och snittar därmed inte ens två poäng per match.

På det hela taget är det ganska jämnt den här säsongen, något som inte minst gör bottenstriden så väldigt intressant. Ett lag som är desperat inblandade i den striden är IK Oskarshamn, som med sina 43 poäng på 39 omgångar ligger på säker mark, men har samma poäng som Linköpings HC under strecket.

Veckorna som kommer nu, och hela mars, lär bli avgörande för vad som händer med den här säsongen i stort.

Växjö Lakers tar ton

Växjö Lakers har som jag var inne på tidigare hittat formen på slutet, men då kommer man ändå från en trend med två förluster på sina fyra senaste. Det jag syftar till är snarare hela inledningen på säsongen då man konsekvent har tagit sig upp till toppen, och nu även tagit över serieledningen.

Växjö Lakers har revansch att utkräva på IK Oskarshamn också, som är ett av lagen man senast förlorade mot. Växjö Lakers fick nämligen se bottenlaget vinna, trots hemmais, med 4-3 för ett par veckor sedan.

Sedan dess har iK Oskarshamn tre raka förluster och nu kan jag inte se hur man ska kunna skrälla mot samma Växjö Lakers igen.

Växjö Lakers vinner (ordinarie tid) spelas till 1,87 gånger smeten hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds: 1.87
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, tisdag 16 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: