12 mars 2019 malmö redhawks rögle bk speltips shl

Speltips Rögle – Luleå 5/1: Tungviktsmöte i SHL

SHL-hockeyn fortsätter med det intensiva mötet mellan topplagen Rögle BK och Luleå HF tisdagen den 5 januari 2021.

Det vore konstigt att inte ha höga förväntningar och förhoppningar inför tisdagens möte mellan Rögle BK och Luleå HF i SHL. Det står bara två matcher på spelschemat denna tisdag, och förhoppningen är att det ska hjälpa till att hämta ikapp lite i den haltande tabellen.

I det ena mötet spelar IK Oskarshamn mot bottenlaget Brynäs IF, det lag som har spelat minst antal matcher hittills och som verkligen behöver spela tätt under våren för att hinna få in alla sina drabbningar innan slutspelsfasen av säsongen.

I det andra mötet ska alltså topplaget Rögle BK spela mot ett av de senaste säsongernas mest givna topplag, Luleå Hockey. Just nu viktar tabellen till skåningarnas förde, men då ska man komma ihåg att Luleå Hockey spelat en match mindre och bara är sju poäng bakom.

På det hela taget är det här dock två lag som har spelat lite färre matcher än genomsnittet och därmed ligger efter en aning. Det är därför den här matchen spelas här och nu.

Förväntningarna då? Jo, det är höga sådana. I mina ögon råder det ingen tvekan om att det här är två lag som vi kommer att se i slutspelet vad det lider. Nu handlar mycket om att positionera sig och få ett bra utgångsläge.

Ofta underhållande matcher

Det här blir i för sig bara andra gången den här säsongen som lagen gör upp, men senast var det en riktig smällkaramell till match när ett då formtoppat Rögle BK åkte upp till Norrland och vann med hela 5-0. Då stod hemmalaget mest paralyserade och tittade på i ett möte som förmodligen satte djupa spår i Luleå Hockey.

Om vi räknar in förra säsongen också har det varit ett par matcher av den typen på slutet, med ett lag som verkligen har tutat och kört. Det som ibland kan vara två kontrollerade lag har snarare resulterat i offensiva, öppna matcher.

Nu är formen dessutom väldigt god i båda lagen och även om Rögle BK kanske fått en liten dipp på slutet tycker jag att det mesta pekar på att skåningarna kommer fortsätta hålla ett högt poängsnitt. På hemmaplan finns det ingenting annat än att man går för vinst.

Över 5,5 mål spelas till 2,17 gånger smeten hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,17
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, tisdag 5 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: