12 mars 2019 malmö redhawks rögle bk speltips shl

Speltips Rögle – Oskarshamn 9/3: Rakt spel

Rögle BK behöver avsluta säsongen starkt för att vinna SHL. Frågan är om skåningarna någonsin får en så bra chans att göra det?

Med tanke på hur tabellen i SHL ser ut inför avslutningen kan vi konstatera att det finns mycket kvar att spela om och att nästan alla delar av tabellen är väldigt spännande och osäkra inför de sista omgångarna.

I slutet på mars månad ska vi förhoppningsvis smyga igång slutspelsfasen i både HockeyAllsvenskan och SHL, men innan det kan ske behöver säsongen som sådan vara klar, i termer av grundserien i alla fall.

Rögle BK har efter en stark säsong chansen att vinna grundserien för första gången någonsin i klubbens historia och det vågar jag lova är en milstolpe som klubben från Ängelholm oerhört gärna lever upp till. Tänka sig – att lilla Rögle BK nu är bäst i Sverige? Det är svindlande egentligen.

Men Rögle BK är en klubb som har gjort så mycket rätt och man har varit bäst i år. Det tycker jag att man kan slå fast. Med det sagt kommer Rögle BK att kunna köras om och förbi av Växjö Lakers, som har fyra poäng färre, men hela två matcher i handen jämfört med Rögle BK. Två raka vinster i hängmatcherna räcker för att Rögle BK tappar serieledningen.

Rögle BK har å sin sida fem matcher kvar att spela och det första målet är förmodligen att nå 100 poäng. Bara det vore en historisk bedrift för skåningarna.

Rögle BK går på knock

En sak har varit slående med den här säsongen i SHL och det är att dominansen i toppen inte är så enorm som den varit många år. Det är inte samma milslånga avstånd ner till botten och det är även uppenbart att det saknas slagpåsar på samma sätt som vissa andra säsonger. Det är jämnare än på länge alltså.

Det gör också att det sällan funnits matcher där man helt enkelt, blint, kan räkna in vinster för det på pappret bättre laget.

Men med det sagt tycker jag att Rögle BK bör ses som stora favoriter inför mötet med IK Oskarshamn på tisdagskvällen.

Rögle BK är ett rakt igenom bättre lag, har motivation för tillfället och kommer senast från en stark trend med mestadels vinster från februari månad och framåt. Visst, Rögle BK tappade mot både Färjestad och Örebro förra veckan, men på hemmaplan är Rögle BK oftast ett urstarkt lag.

Men precis som i de tidigare mötena med IK Oskarshamn finns det ett underspel som lockar.

Under 5,5 mål spelas till 2,00 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: Betfair
Spelstopp: 18:00, tisdag 9 mars 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: