12 mars 2019 malmö redhawks rögle bk speltips shl

Speltips Rögle – Växjö Lakers 6/5: Rakt spel

Efter två raka förluster måste Rögle BK nu gå på att vinna hemma mot Växjö Lakers i SM-finalen. Vi rekar med odds den 6 maj 2021.

Nog är det speciella tider inom svensk ishockey och inte minst har vi fått vänja oss vid ett ganska lågt tempo i den SM-final som spelas mellan Rögle BK och Växjö Lakers.

Det är å andra sidan ingen stress, eller fara på taket, en sådan här säsong. Inte minst med tanke på att den hockeyallsvenska finalen mellan Timrå IK och IF Björklöven inte lyckats ta fart på allvar än ligger man ganska bra i fas i SM-finalen.

Men två matcher har spelats och två gånger om är det Växjö Lakers, som vann grundserien, som har gått segrande ur striden. Men det är med uddamålet båda gångerna för Växjö Lakers, som i den senaste matchen behövde övertiden på sin sida för att kunna avgöra matchen.

Det vittnar en hel del om hur pass jämnt det är mellan lagen och att det här faktiskt gå hur som helst. Samtidigt har Växjö Lakers haft samma tendens genom hela slutspelet: att spela jämna och ofta målsnåla matcher, men ändå vinna med uddamålet till slut. Det är en enorm styrka att ha med sig i ett slutspel.

Det gör också att det är Växjö Lakers som sitter i förarsätet inför den tredje matchen, som nu spelas i skånska Ängelholm.

Rögle BK måste vinna

Efter två raka förluster måste Rögle BK nu gå för att vinna, för om Växjö Lakers går upp till 3-0 känns det redan nu som att den här SM-finalen kommer dö. Men om skåningarna däremot vinner blir det andra bullar.

En sak ska vi ha med oss från grundserien när lagen möttes. Då vann Växjö Lakers sina hemmamöten, och då vann Rögle BK sina hemmamöten. Om den trenden håller i sig kommer det alltså bli förlust för Växjö Lakers senare ikväll.

Rögle BK var också nära att vinna senast, då det alltså krävdes förlängning för att Växjö Lakers skulle vinna. Med andra ord är det bara logiskt med en skånsk vinst här.

Konsekvent har man också varit starka på hemmaplan och det är någonting som alltså även Växjö Lakers har fått erfara.

Rögle BK vinner (inklusive övertid) spelas till 1,66 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rögle BK moneyline
Odds: 1,66
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:00, torsdag 6 maj 2021
TV: 
Stream: