28 mars 2019 växjö lakers luleå speltips shl

Speltips Växjö Lakers – Rögle 1/5: SM-final

Final i SHL-slutspelet väntar när Växjö Lakers inleder matchserien hemma mot Rögle BK lördagen den 1 maj 2021. Vi rekar med odds.

Det var kniven mot strupen för både Växjö Lakers och Rögle BK i torsdagens semifinaler. Den femte och helt avgörande matchen skulle spelas, men det blev egentligen inte så spännande som man hade hoppats på.

Rögle BK och Växjö Lakers tog sig båda till final med god marginal, efter starka insatser på hemmaplan, och nu får man säga att det är de två bästa lagen som spelar final.

Jag har flaggat för att det här är en säsong som har öppnat för outsiders och där grundserien inte har spelat lika stor roll.

Men när vi nu är framme vid finalen är det återigen ettan mot tvåan som ska göra upp. Det blir dels ett bevis på att slutspelet faktiskt är ett tydligt sätt att cementera vilka två lag som är bäst, men också ett bevis på att slutspelet kanske inte behövs för att avgöra vilka som är värdiga vinnare?

Men inför finalen är förväntningarna nu höga och känslan är att det är vidöppet. Ser vi till grundserien vann lagen två matcher vardera – båda på sin respektive hemmaplan.

Odds i SHL-finalen

Så vad ska vi förvänta oss inför den första SM-finalen? Växjö Lakers är tillbaka i en final för tredje gången på relativt kort tid och den storhetstid som klubben är mitt inne i imponerar.

Med det sagt håller jag de två tidigare SM-vinnande lagen som Växjö Lakers har haft högre än det lag som man har den här säsongen.

Rögle BK är framme vid en historisk första final i sitt första riktiga slutspel och det imponerar stort såklart. Men det är också helt väntat mot bakgrund av den satsning som laget har gjort sista åren. Den har pekat i exakt den här riktningen.

Växjö Lakers är starka hemma, och Rögle BK likaså, varpå hemmaplan kan spela stor roll här också. Vad jag känner mig trygg med är att det här blir täta matcher. Kanske ett första möte där lagen känner på varandra?

X (oavgjort) spelas till 4,20 gånger smeten hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,20
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:15, lördag 1 maj 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: