28 mars 2019 växjö lakers luleå speltips shl

Speltips Växjö Lakers – Skellefteå 7/1: SHL-torsdag

Inte mindre än sex matcher i SHL står på schemat torsdagen den 7 januari 2021 och förväntningarna är höga på förhand.

Nog vore det konstigt om man inte klev in i torsdagen med höga förväntningar på det som väntar och det som komma skall. Med tanke på att det i princip spelas full omgång i landets högstaliga, SHL, kommer alla hockeyälskare ha att göra den här kvällen.

Det blir inte helt enkelt att välja match och den som inte har sex skärmar att tillgå kommer att behöva sålla kraftigt mellan matcherna. Kanske blir det lite zappande kvällen till ära? Det känns som att det ligger nära till hands.

Ett av mötena spelas i Växjö, där hemmalaget Växjö Lakers är på jakt efter revansch mot Skellefteå AIK, ett av lagen som man har haft allra svårast för under inledningen på den här säsongen och det här hockeyåret.

Det här blir tredje gången den här säsongen som man gör upp i SHL och båda gångerna tidigare är det Skellefteå AIK som har vunnit, en gång på bortaplan och en gång på hemmaplan. Det får helt enkelt inte bli en tredje förlust för Växjö Lakers.

Man ska inte underskatta betydelsen av den psykologiska biten i ishockey, speciellt inte med tanke på att det är en lång och ibland menlös grundserie. Här tror jag att de två förlusterna kommer att påverka mer än vad de två vinsterna gör för Skellefteå AIK.

Växjö Lakers tar revansch

I den senaste omgången vann Växjö Lakers hemma mot Djurgården och tog då revansch efter att i omgången tidigare förlorat mot samma lag på hemmaplan. Det gör att man bevisligen vet hur man tar revansch efter en aningen sämre prestation.

Ser vi till hela jul- och nyårsperioden har man också haft god form, med tre vinster och en förlängningsförlust. Det får man ta och kalla ett bra facit för ett lag som fortfarande inte riktigt går att lita på.

Men kanske är man återigen på väg åt rätt riktning och det faktum att man nu innehar tredjeplatsen pekar ändå på att man har någonting större på gång. 22+ i målskillnad är också ett kvitto på att offensiven har fungerat väl.

Skellefteå AIK är inte bara en bra bit efter i tabellen, man kommer också till den här matchen med två raka bortaförluster och en form som knappt går att läsa av. Det blandas och ges otroligt mycket. Den som minns Skellefteå AIK från tidigare på 2000-talet kommer inte att känna igen laget. Då var man en maskin som vann, vann och vann. Nu presterar man svinbra ena veckan, men är helt under isen nästa.

Växjö Lakers vinner (inklusive övertid) spelas till 1,62 gånger smeten hos Mr Green.

Speltips:

Speltips: Växjö Lakers (inklusive övertid)
Odds: 1,62
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, torsdag 7 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: