12 maj 2018 Kanada Finland speltips ishockey VM

Speltips Kanada – USA 6/1: Final i JVM 2021

Äntligen dags för final i JVM 2021 när Kanada spelar hemma mot USA i den sista, helt avgörande matchen natten till den 6 januari 2021.

Det blev såklart inte som någon hade hoppats på, men det blev väl ungefär som alla hade kunnat räkna ut på förhand. Sverige räckte inte hela vägen och kunde faktiskt inte ta sig längre än till kvartsfinal där man föll mot Finland.

Det gör att hela det här mästerskapet känns som en slätstruken historia från Juniorkronorna, och att man nu inte kan skylla på någonting annat än sig själva. Men tack och lov får man ju en ny chans så sent som om ett år med tanke på att JVM spelas precis vartenda år.

Det lag som har imponerat mest under mästerskapet är utan tvekan Kanada, som gick in i turneringen som stora favoriter, och som dessutom har fördelen av att spela mästerskapet på sin egen hemmais. Det ska man inte underskatta.

Det har blivit idel vinster under de två senaste veckorna och det i sig är en styrkedemonstration som man inte kan ta och blunda för.

Nu väntar rivalerna USA i den sista, helt avgörande matchen och med tanke på att man inte var i samma grupp har dessa båda lag inte spelat mot varandra än. Kittlande.

USA läcker för mycket

Det råder ingen som helst tvekan om att USA också är ett urstarkt lag, och det visade man inte minst efter att man förlorat mot Ryssland i premiären. Efter det vann med övriga tre gruppspelsmatcher med den totala målskillnaden på 22-0. Då körde man bland annat över Sverige med 4-0.

I slutspelet har Finland och Slovakien passerats, men det som varit tydligt är att man mot lite bättre lag har släppt in för många mål. Det har hänt mot Finland och Ryssland, men också på Slovakien. Att Sverige nollades är ett bevis på att Juniorkronorna inte hade i en final att göra.

2017 spelade Kanada och USA final mot varandra, och då var det jänkarna som kunde vinna med uddamålet. Här luktar det revansch.

Kanada vinner (ordinarie tid) spelas till 1,65 gånger smeten hos LeoVegas.

Speltips:

Speltips: Kanada vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,65
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 03:30, onsdag 6 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: