27 juni 2019 Spanien Frankrike Speltips

Speltips Brasilien – Spanien 7/8: OS-final!

Turneringens stora huvudfavoriter Brasilien och Spanien gör upp om OS-guldet i finalen av herrarnas fotbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas lördagen den 7 augusti med avspark kl 13.30 svensk tid.

Vägen har inte på något vis varit enkel och spikrak för de båda förhandsfavoriterna Brasilien och Spanien – men de har krånglat sig fram till den här OS-finalen.

Framförallt gäller den beskrivningen Spanien. Med en jämn och bred trupp bestående av meriterade klasspelare som Pedri, Oyarzabal, Asensio och Pau Torres, med flera, var förväntningarna höga på detta spanska OS-landslag.

De hölls som de främsta favoriterna av alla men är fortfarande något av en besvikelse – trots att man tagit hela vägen till final. I gruppspelet gjorde man bara två mål framåt på tre matcher. Det räckte ändå till fem poäng och gruppseger.

I kvartsfinalen var man sedan riktigt illa ute mot Elfenbenskusten som gjorde 2-1 på övertid. Men Spanien kom tillbaka, kvitterade och vann matchen efter förlängning.

En övertidsvinst blev det även mot Japan semifinalen. Den matchen blev jämn och mållös fram till den 115:e minuten då inhopparen Asensio avgjorde det hela.

Brasiliens väg fram har inte varit riktigt lika mödosam, men marginalerna i kvartsfinalen och semifinalen var små.

Först väntade Egypten i kvartsfinalen och den matchen blev jämn och tät, men Matheus Cunhas 1-0 i den första halvleken stod sig matchen ut.

Precis som Spanien kommer man från en 120-minutersmatch i semifinalen. Där gick man en tuff fight mot ett bra Mexiko som slutade mållöst och straffar avgjorde till Brasiliens fördel.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bredast trupp avgör

På förhand var Spanien något högre rankade än de regerande OS-mästarna Brasilien. Den spanska truppen såg starkast ut av alla på pappret, men det som förbundskapten Luis de la Fuente fått ut av laget hittills gör dem inte till favoriter i den här finalen.

Förutsättningarna är jämna men det Brasilien är knappa favoriter. Ett spel på brassarna ges till ett odds omkring 2.70 gånger pengarna.

Brasilien har sett ut som det vassare laget av dessa två så här långt. Dessutom kan man misstänka att de spanska spelarna är något mer slitna efter två raka övertidsvinster inom loppet av samma vecka som den här finalen. Därtill var ett flertal av lagets spelare även med i senior-EM där man gick till semifinal. Samtidigt har man förmodligen den bredaste truppen av dessa båda.

Den fysiska aspekten kan definitivt bli en avgörande faktor här.

Båda semifinalerna blev mållösa och spelbolagen tycks vara övertygade om att det här kommer att bli en målsnål final. Ett spel på under 2.5 mål ger endast omkring 1.42 gånger pengarna.

Mycket talar för att det här kommer att bli jämnt och tillknäppt och att tempot kanske inte kommer vara jättehögt beaktat det täta matchandet i hög värme.

Spanien har inte sett ut som något mästarlag så här långt – eller är det precis det de har? Motfrågan är ändå berättigad om man ser till ett flertal VM-vinnare genom historien. Det är inte sällan som de stora lagen har varit kritiserade för sina prestationer i gruppspelet och sedan gått hela vägen.

Sett till oddssättningen finner jag ett spelvärde på Spanien här. Som jag ser det kan det gå åt båda håll och det är högst tänkbart att resultatet kommer vara oavgjort efter 90 minuter plus tillägg.

Spanien har, i mitt tycke, den bredast truppen och det är ingen slump att de har haft inhoppare som har avgjort i förlängningsspel i både kvartsfinalen och semifinalen. Den faktorn tror jag fäller avgörande.

Därför blir mitt spel att Spanien vinner OS-guld (under ordinarie tid eller efter förlängning/straffar) till 2.00 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien vinner OS-guld
Odds: 2.00
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 13:30, lördag 7 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: