Speltips Danmark – Sverige 1/8: Tuffast hittills

Sverige möter Danmark i den sista omgången av gruppspelet i hopp om en bättre tabellplacering.

Efter de svenska herrarnas tre raka vinster i inledningen av turneringen så tog det tillslut stopp mot Egypten i den fjärde gruppspelsmatchen. Trots sex poäng på tre matcher kan man dock knappast påstå att Sverige imponerade under sina första matcher i turneringen. Mot Bahrain var man oerhört nära ett fiasko och matchen mot Japan var verkligen inte heller övertygande.

Mot Portugal såg det lite bättre ut, men när offensiven fick problem framåt slutet av matchen så hämtade portugiserna nästan ikapp i slutet. Svenskarna har genomgående knappt haft några marginaler alls när de vunnit och det straffade sig när det väl mötte ett bättre lag.

Egypten vann ganska bekvämt med 27-22 över Sverige och hade en stabil ledning matchen igenom som svenskarna aldrig var riktigt nära att hota. Det var återigen i anfallsspelet där det brast för svensk del och i första halvlek låg de under med 9-13. Förvisso storspelade Karim Hendawy i det egyptiska målet med en räddningsprocent på 55, men Sverige gjorde det rätt bekvämt för honom också.

Det är frustrerande att se de svenska herrarna när man vet att de har mer att ge. Laget som tog silver i VM tidigare i år har en nivå till som de inte riktigt visat ännu under OS. De kom aldrig riktigt in i matchen mot Egypten och det är svårt att se hur det de ska kunna rubba Danmark som sett ruggigt bra ut utan att de höjer sig ett snäpp.

FÅ 100 KRONOR TILLBAKA OM DU FÖRLORAR PÅ DITT FÖRSTA SPEL! 888sport har börjat storsatsa på Sverige och som ny kund för du möjlighet att spela riskfritt på ditt första spel. Satsa 100 kronor och få tillbaka insatsen om du förlorar. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos 888sport!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tyvärr klara favoriter

Danskarna har hittills sett ut att vara välförtjänta favoriter till guldmedaljen då de i match efter match har kört över sitt motstånd än så länge. Grupp B är definitivt den svagare av de två grupperna, men Danmark har fått det att se alldeles för lätt ut.

Där Sverige har kämpat och tagit uddamålssegrar mot turneringens svagaste lag så har Danmark förnedrat motståndet med resultat som 47-30 mot Japan och 31-21 mot Bahrain. Även Egypten och Portugal har de hållit på bekvämt avstånd och vunnit med 5-6 bollar, vilket betyder att danskarna är klara gruppsegrare om de bara plockar en poäng mot svenskarna.

Sverige är på papperet i alla fall det svåraste motståndet hittills som danskarna stött på i gruppen, men det ska mycket till för att rubba den här upplagan av det danska landslaget. Så som det ser ut nu kommer Sverige antagligen att ställas mot Spanien i kvartsfinal ifall man inte skulle skrälla mot dansken. Om inte annat blir Danmark ett bra test när de nu börjar möta tuffare motstånd.

Det är såklart inte kul att spela mot Sverige, särskilt inte när dansken står för motståndet, men så som det sett ut hittills är de røde og hvide solklara favoriter inför mötet. Även om Sverige säkerligen kommer att höja sig något när de möter sina rivaler så kommer det nog inte räcka till. Hos 888sport får vi 1.85 gånger pengarna på Danmark med -3,5 i hcp, vilket det finns klart spelvärde i.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark -3,5 hcp
Odds: 1.85
Bolag: 888sport
Spelstopp: 14:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: