Bayer Leverkusen Borussia Dortmund Stream

Speltips Japan – Kanada 21/7: Övervärderade

Japan och Kanada gör upp i de båda lagens premiärmatch i damernas fotbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas onsdagen den 21 juli med avspark kl 12.30 svensk tid.

Grupp E i damernas fotbollsturnering i OS 2021 ser på förhand ut som den jämnaste och mest svårbedömda gruppen. Förutom Japan och Kanada tillhör även Chile och Storbritannien den här gruppen.

Värdnationen Japan bör ha goda chanser att kvalificera sig för slutspel men de är ett landslag som befinner sig i en generationsväxling och de kommer med ett flertal unga spelare vars nivå ännu inte är riktigt prövad i större sammanhang som detta.

Under året som gått har man svarat för bra resultat men mot varierande motstånd. Man har besegrat Paraguay, Panama, Ukraina och Mexiko med stora siffror och i genrepet besegrade man Australien med 1-0. Av dessa motståndare är Australien det enda laget som kan sägas varit någon riktig värdemätare.

Kanada har tagit brons i de två senaste OS-turneringarna och nu siktar man ännu högre. Laget tillhör på förhand en av ett par utmanare till storfavoriten USA när det kommer till kampen om medaljer.

I träningsmatcher inför turneringen har man besegrat Wales och England och därefter spelat 0-0 mot både Tjeckien och Brasilien i genrepet.

På pappret har man ett mer namnstarkt och meriterat lag än Japan där den största stjärnan heter Christine Sinclair som trots sina 37 år fortsätter att ösa in mål och det framförallt i landslagströjan.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Övervärderat Japan

Trots att Japan är ett svårbedömt och något oprövat lag står hemmanationen som ganska klara favoriter i den här matchen. Ett spel på Japan ger bara cirka 1.80 medan en kanadensisk seger står i hela 4.65.

Att få spela ett mästerskap på hemmaplan är historiskt sett en klar fördel och det lär säkerligen gynna detta unga japanska landslag. Men bortsett från det är detta en betydligt jämnare match än vad oddssättningen gör gällande.

Därtill bör också beaktas att Japan i detta OS, på grund av rådande restriktioner, inte kommer få något stort hemmastöd i form av publik på läktarna.

Sett till meriter och erfarenhet kan man mycket väl argumentera för att Kanada är det bättre laget på pappret. I laget finns både rutin och unga, hungriga spelare såsom PSG:s Jordyn Huitema.

För Japans del blir Saki Kumagai, som tillhör Bayern Munchen, en nyckelspelare. En mittfältare som lär ta plats i mittförsvaret i landslaget och vars ledarskap kommer bli oerhört viktigt för ett, i övrigt, ganska oerfaret lag.

Sammantaget kan jag dock inte se det på något annat vis än att Japan är övervärderade i den här matchen.

Det här lär bli en jämn match som Kanada mycket väl kan vinna. Därför finner jag ett starkt spelvärde i spelet X2, det vill säga att Kanada klarar minst oavgjort, och det spelas till höga 2.00 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 2.00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 12:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: