30 juni 2019 Spanien Tyskland Speltips

Speltips Japan – Spanien 3/8: Målsnål semifinal

Hemmanationen Japan spelar semifinal i herrarnas fotboll mot Spanien för att se vem som bokar sin plats i finalen på lördag.

Även om OS knappast har samma magnitud som ett VM så får man ändå lite vibbar från 2002 då det spelades i Japan och Sydkorea och båda nationerna gick långt. Nu rök Sydkorea förvisso nyss i kvarten, men Japan har redan verkligen överträffat de förväntningar som fanns på dem sedan innan när de nu ska spela semifinal under onsdagen.

Det ska dock sägas att Japan haft en överkomlig grupp med ett uselt Frankrike och ett coronadrabbat Sydafrika, men man kan bara slå det motstånd som man ställs mot och hittills är det precis vad Japan har gjort. Med tre vinster i gruppen och endast ett insläppt mål har de verkligen förtjänat sin plats i semifinalen.

Försvarsspelet har varit japanernas styrka hittills i turneringen, något som stämmer även för deras motstånd även om det är svårt att tro efter resultatet i kvartsfinalen. Japan har i alla fall bara släppt in ett mål under nästan 400 minuters spel, vilket är imponerande. Framåt har de dock inte varit lika vassa och resultatet mot Frankrike där japanerna vann med 4-0 lurar en lite.

Fransmännens försvar var nämligen sämst i turneringen och höll pinsamt låg nivå. Sydafrika som inte gjorde mål mot någon annan lyckades också bomba in tre mål i en halvlek mot Frankrike så 4-0 resultatet där säger inte så mycket.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svårt att få hål på Spanien

Kvartsfinalen mellan Japan och Nya Zeeland som slutade mållös är vad som borde oroa hemmapubliken inför mötet mot Spanien. Japanerna var kalla i straffläggningen men borde ha kunnat få hål på nya zeeländarna tidigare under matchen.

Spanien har i sin tur nämligen turneringens kanske bästa försvar tillsammans med just Japan på grund av deras stora bollinnehav. Det kommer bli betydligt svårare för japanerna att få hål på spanjorerna här även om Spaniens senaste resultat mot Elfenbenskusten blev en rätt galen match tillslut.

I kvartsfinalen bröt nämligen Spanien sitt tidigare mönster och vann en match med slutresultatet 5-2. De var dock en hårsmån från att avsluta sitt OS-äventyr då Elfenbenskustens Max Gradel satte dit 2-1 målet för det afrikanska laget på tilläggstid, men Rafa Mir kunde kvittera bara minuten senare och därefter fanns det ingen hejd på spanjorerna i förlängningen. De vann i alla fall mycket rättvist och i min bok var Elfenbenskusten ett svårare motstånd än vad Japan har sett ut att vara hittills.

Spanien är favoriter inför mötet, men det är möjligt att Japan kan stänga till matchen och tvinga spanjorerna till förlängning eller straffar. Jag tror i alla fall att Japan kommer få det svårt att lägga mål här och Japans gruppspel där de gjorde flera mål mot dåligt motstånd drar nog upp oddsen här.

För 2.55 hos Campobet kan ni spela på att Spanien håller nollan, eller att Japan lägger under 0,5 mål som det heter på sidan.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien håller nollan
Odds: 2.55
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 13:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: