Stream Arsenal Newcastle

Speltips Mexiko – Japan 6/8: Bronsmatch

Mexiko och Japan gör upp om bronsmedaljen i herrarnas fotbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas fredagen den 6 augusti med avspark kl 13.00 svensk tid.

Att Mexiko och Japan skulle ta sig ända till semifinalen i den här OS-turneringen och där pressa Brasilien respektive Spanien till förlängning var det nog inte många som hade räknat med.

Det har varit en turnering med många oväntade resultat och flera favoriter har inte lyckats leva upp till förväntningarna. Mexiko inledde sitt OS med att slå Frankrike med hela 4-1 och har sedan dessa fortsatt att övertyga.

I den andra gruppspelsmatchen föll man dock mot den slutliga gruppvinnaren och kommande motståndaren Japan. Det var en underhållande tillställning där japanerna gick ifrån till en tidig 2-0-ledning redan efter 12 minuters spel. I den 68:e minuten fick Mexiko en utvisning men kunde ändå reducera till 2-1 med fem minuter kvar. Närmre än så kom man dock inte.

Mexikos offensiv har sprudlat och fram till semifinalen mot Brasilien hade man gjort 14 mål på 4 matcher. Den matchen blev dock mållös över 120 minuter och Brasilien gick segrande efter straffsparksläggning.

Japan har möjligen överträffat förväntningarna i än större utsträckning än Mexiko. De vann alla matcher i gruppspelet och ställdes sedan mot Nya Zeeland i kvartsfinalen. Där var man favoriter men lyckades inte få hål på ett väl försvarande Nya Zeeland. Man vann ändå till slut på straffar.

I semifinalen mot Spanien fortsatte man att övertyga men med fem minuter kvar av förlängningen kunde Asensio göra det matchavgörande målet.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Förutsättningarna inför den här bronsmatchen är ytterst jämna. Ser vi till oddsättningen är det nästan 50/50 där Japan har någon procentenhet på sin sida.

Japan vann alltså mötet mellan de här lagen i gruppspelet med 2-1. Men det var en spelmässigt jämn match och ser vi till lagens prestationer över hela turneringen är det svårt att säga att något av lagen har varit bättre än det andra.

Offensivt har Mexiko kanske varit turneringens bästa lag. De har gjort flest mål av alla där nian Henry Martin och tian Fransisco Cordova är lagets bästa målskyttar med tre mål vardera.

I kvartsfinalen vann de med tennis-siffrorna 6-3 i en vidöppen match mot Sydkorea och det är inte otänkbart att man kommer släppa loss tyglarna även här.

Japan kommer visserligen från två mållösa matcher och har varit välorganiserade i sitt försvarsspel. Offensivt är man också spelskickliga och man gjorde 4 mål mot Frankrike i gruppspelet så kapaciteten finns.

Bronsmatcher är ofta speciella och inte sällan målrika. I mångt och mycket handlar det om vilket lag som bäst kan skaka av sig besvikelsen efter semifinalen och vara mest motiverade att få med sig en OS-medalj hem.

Mexiko och Japan är, i grunden, två offensivt inriktade lag och jag tror att det kommer göras ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir därför över 2.5 mål till 1.85 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.85
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 13:00, fredag 6 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: