Europatipset Tips

Europatipset Tips Idag | EM-tipset | Onsdag 16/6 – Analys & Systemförslag

Det kryllar av större favoriter då vi än en gång får sätta tänderna i ett EM-tips. Kupongen som sträcker sig från onsdag till måndag behöver därmed monteras ner i realistiska och mindre troliga skrälldrag. Lyckligtvis känns både Danmark och Tjeckien som två gäng som kan överraska. Även Slovakien och Österrike har kapacitet att på ett eller annat sätt störa Sverige respektive Nederländerna. 5 miljoner i jackpot kryddar raden där Rom står som första anhalt. Let’s go!

Spelstopp: 20:59

Till Europatipset!
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

1. Italien – Schweiz 1

Efter en pampig invigning med Bocelli i falsett och Martin Garrix pillandes på sitt mixerbord var det så äntligen dags för Italien att kliva in till EM-premiär mot Turkiet. Som man gjorde det! Berardi var magnifik, Spinazzola likaså. Framåt finns dessutom enorm klass i Immobile och Insigne. 3-0 mot turkarna var i underkant men nu blir motståndet av tuffare art. Schweiz fick visserligen bara 1-1 med sig från Baku och mötet med Wales men sett över 90 minuter var det ett resultat som kanske borde varit annorlunda och därmed med alpnationen som segrare. Ettan först men en bra dag så sliter Vladimir Petkovic mannar till sig en pinne så plocka med kryss som stödhjul tidigt.

2. Ukraina – Nordmakedonien 1

I Amsterdam lirade Ukraina hela EM:s hittills kanske mest underhållande batalj. Shevchenko och hans stab var beredda på en nederländsk anstormning och det var just vad laget blev bjudna på. Att räkna bort de gulklädda var däremot ett misstag som tulpangrabbarna från Benelux skulle få erfara. Pang! 1-2-reducering av Jarmolenko. Pang! 2-2-kvittering bara minuterna senare av Jaremtjuk. Att holländarna därefter vann med 3-2 får bli en parentes i sammanhanget. Ukraina var bra, riktigt bra bitvis, och kommer ta sina poäng framöver. Nordmakedonien på neutralt gräs blir första stoppet för ukrainarna och detta ska vara något av en munsbit för Zinchenko och gänget. Krysset får enbart utrymme med anledning av den alltför hårt streckade ettan.

3. Danmark – Belgien 1

Det blev en premiär i Köpenhamn som inte gick i fotbollens anda. För Danmarks del blev det istället en match mot Finland som skulle formas helt och hållet av Christian Eriksens kollaps. Att Inter-spelaren överlevde fick stå i fokus och 0-1-förlusten som danskarna nu åkte på blev en bisak. Kjaer var så illa berörd av allt som hänt att kaptenen fick kliva av i den andra halvleken. När allt kommer omkring och när nu detta lagt sig en aning ska hemmanationen tas på allvar. Belgien må vara bra, de har Lukaku i brutal form och möjligen också De Bruyne och Witsel tillbaka i spel men de har inte den adrenalinboost i kroppen som Schmeichel och company bär på. Det här är en batalj som de rödvita kan vinna på ren och skär vilja inför sin sjuke lagkamrat. Gaffeln (etta-tvåa) är en given lösning inför detta spännande möte på Parken.

4. Nederländerna – Österrike X

Nederländerna har varit det kanske största frågetecknet bland de “större” nationerna. Prestationen mot Ukraina bådar gott och spelet var stundtals lysande. Wijnaldum var gudabenådad i sitt spel på planen, Weghorst också enastående och däremellan en handfull imponerande insatser. Österrike gjorde vad Österrike skulle. 3-1-matchen mot Nordmakedonien var ingen “klang och jubel”-föreställning utan mer en bra genomförd match där självklart Arnautovic till slut hamnade i målprotokollet. Ettan är trolig men målas upp till skyarna. Krysset inte helt orimligt. Börja från mitten.

5. Sverige – Slovakien 1

96 minuter av 7-2-1-fotboll från Janne Anderssons sida. Powerplay-uppställningen från Spanien var påtaglig, Robin Olsen strösslade utsparkar till höger och vänster och Lustig sprang runt med gummiben. Trots en spelmässig överkörning av sällan skådat slag lyckades Blågult bärga ett 0-0-resultat från Sevilla. Det var inte grannt någonstans men ack så viktigt. Slovakien på tur, St. Petersburg platsen. Här har redan Hamsik och company dragit igång kalaset med en 2-1-skalp mot Polen. Spelmässigt kommer såklart slovakerna passa Sverige bättre, får Forsberg och company äntligen rulla lite egen boll ska absolut ett svenskt kollektiv kunna utsätta Slovakien för fara. Flera gånger om. 1X i Ryssland är perfekt att utgå från.

6. Kroatien – Tjeckien 2

Skottland – Tjeckien hade på förhand målats upp som en tillställning där tröttmössan tidigt skulle åka på. Så blev icke fallet. Båda nationerna skapade drösvis med fina lägen, 2-0-målet av stjärnan Schick var ren och skär kvalité och kontroll rakt igenom. Ett bra Tjeckien vann matchen med nyss nämnda siffror och nu är det Kroatien på tur. Ett Modric-balanserat lag som inte riktigt kunde stå emot England i sin premiär. Stundtals såg Balkan-gänget rätt sega ut och ska kroaterna kunna utmana i den här gruppen eller ens ta sig vidare behöver spelet höjas. Högersidan på neutral matta i Glasgow känns på det hela taget utmärkt som start.

7. England – Skottland 1

England var lite starkare, lite mera uthålligt och lite bättre än Kroatien. 1-0-segern signerad Sterling var den perfekta starten som De tre lejonen drömt om och nu behövs bara en seger mot antingen Skottland eller Tjeckien för att ta nationen vidare. Skottarna är lillebror i sammanhanget och har inte i närheten av samma spets som Southgate kan visa upp kring sitt skrytbygge. På Wembley kommer det bli åka av för Clarkes mannar och ettan är svår att ifrågasätta. Trots hård streckning är det bara att banka av Kane och company.

8. Ungern – Frankrike 2

Vi vänder blicken mot grupp F och den så kallade “dödens grupp”. Första matcherna för dessa nationer är ännu inte spelade och därmed blir det en aning svåranalyserat i Budapest. Sett till lagen i stort är det inget som helst snack om vart poängen ska hamna. Fransmännen har ett världslag med topptopp-klass på varenda plats. Det kan dessvärre inte ungrarna ståta med. Hur än Les Bleus möte med Tyskland slutar är Deschamps gäng beroende av fler poäng. Tvåan känns därför trist värdemässigt men extremt trolig och bankas därför in med singelklubban.

9. Portugal – Tyskland 2

Vi håller oss kvar i grupp F och mötet mellan Portugal och Tyskland. Två nationer som varit med i den yttersta världstoppen under lång tid och här drar ändå Die Mannschaft med viss fördel i och med hemmaplan i München. Lagbyggena i stort är välplanerade och polerade in i minsta detalj. Tyska maskinen har som bekant hackat under delar av våren och hösten men nu känns det mesta bra kring truppen. Samtidigt gör Löw sina sista matcher med landslaget och vill såklart avsluta på bästa möjliga sätt. Ronaldo och company har alla förutsättningar i världen att gå långt men på bortaplan mot Tyskland ska mer eller mindre alla nationer i världen kliva in som mindre underdogs. Tvåan kan mycket väl serveras med visst värde och då är det från höger vi börjar.

10. Spanien – Polen 1

Robin Olsen hyllades av spansk media där bland annat Marca utsåg den svenska keepern till bäst på planen då Sverige stal poäng i Sevilla. Spelmässigt var det ett massivt spelövertag från La Rojas sida men med ett bra uppställt försvar, vilja och ineffektivitet från Spaniens sida blev det 0-0. Någon mållös batalj är knappast att räkna med nu. Polen såg bitvis rätt slitna ut mot Slovakien och kom inte alls upp i någon nivå. Frånvaron av Piatek och Milik var minst sagt påtaglig senast och nu är dessutom är stabile Krychowiak avstängd. Det kommer kanske bli exakt lika enkelriktat som mot Blågult men skillnaden denna gång är att Spanien gör mål och vinner. Bombetta.

11. Italien – Wales X

Favoriter i repris. De sista tre matcherna består delvis av lag som redan varit med på kupongen och för Italien är det nu tredje gången i rad som Gli Azzurri får spela hemma i Rom. Rättvisa, nja. Gött för Roberto Mancini och hans mannar, ja. Med poäng eller till och med tre poäng i mötet med Schweiz så är Italien redan vidare till knock out-rundorna och därmed kan mycket väl lirare med 180 minuter i kroppen vilas för att lufta bänken. Samtidigt ska vi ha i åtanke att Wales behöver poäng för att slåss om en framskjuten plats i gruppen. 1X först men en tvåa som streckas i källaren ska givetvis få utrymme på större bongar.

12. Schweiz – Turkiet 1

Beroende helt på hur dessa herrskap agerade i sina respektive inledande bataljer och även hur det troliga utfallet blir i match nummer två. Turkiet har mycket att bevisa. Yilmaz och company möter under onsdagen Wales och är mer eller mindre piskade att vinna för att kunna ta sig vidare från gruppen. Schweiz har å sin sida nyligen gått en stenhård kamp mot Italien och känslan är att denna dust kan bli något av en liten final i kampen om en topp 2-plats. Embolo, Seferovic, Shaqiri med flera är en stark trio framåt för Schweiz och strax där bakom lurar Xhaka. Ettan till okej värde kan testas ensam.

13. Ukraina – Österrike 1

Precis som föregående fajt troligen blir en kamp om att nypa en av två platser i toppen så blir detta en likadan tillställning. Ukraina har alla förutsättningar i världen för att kunna gå rätt långt i tävlingen. Trots att de blågula spelmässigt var något underlägsna holländarna i premiären vek inte nationen ner sig och var snubblande nära poäng. Mot Nordmakedonien finns förutsättningarna för en fullpoängare och därmed slagläge nu. Österrike kommer från en mycket tuff duell mot just Oranje och nu har de rödvita fått rafsa samman sitt pick och pack för en resa till Bukarest och den avslutande kampen i gruppen. Känslan säger Ukraina och då kör vi på det.

Spiken – Frankrike

Fransmännen har bättre spelare jämfört med Ungern på samtliga positioner och det ska över 90 minuter ta ut sin rätt.

Skrällen – Tjeckien

Efter 2-0 mot Skottland ligger vägen mot åttondelsfinal öppen för Tjeckien. Kroatien är bra men såg stundtals en aning vilsna ut mot England. Kul drag i Glasgow.

Systemen i textform

64 rader
1. Italien – Schweiz 1x
2. Ukraina – Nordmak. 1x
3. Danmark – Belgien 12
4. Nederl. – Österrike x
5. Sverige – Slovakien 1x
6. Kroatien – Tjeckien x2
7. England – Skottland 1
8. Ungern – Frankrike 2
9. Portugal – Tyskland 2
10. Spanien – Polen 1
11. Italien – Wales 1x
12. Schweiz – Turkiet 1
13. Ukraina – Österrike 1

864 rader
1. Italien – Schweiz 1x
2. Ukraina – Nordmak. 1x
3. Danmark – Belgien 12
4. Nederl. – Österrike 1x
5. Sverige – Slovakien 1×2
6. Kroatien – Tjeckien 1×2
7. England – Skottland 1
8. Ungern – Frankrike 2
9. Portugal – Tyskland x2
10. Spanien – Polen 1
11. Italien – Wales 1×2
12. Schweiz – Turkiet 1
13. Ukraina – Österrike 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Europatipset!
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100