Speltips Arsenal – Newcastle 27/11: Båda höjer sig

Martin Efvergren Publicerat: 26 November 2021

I lördagens tidiga match från Premier League tar Arsenal emot Newcastle. Matchen spelas lördagen den 27 november 2021 med avspark kl 13.30 på Emirates Stadium.

Arsenal – Newcastle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arsenal hade en fin svit på tio raka matcher utan förlust inför bortamötet mot Liverpool i Premier League i lördags. Där gick man dock på pumpen rejält och föll med klara 4-0. Den goda formen dessförinnan innebär emellertid man ligger kvar på en femte plats i tabellen med 20 poäng efter 12 omgångar.

Inför det här mötet hade man fyra raka segrar, tre i Premier League samt en i Ligacupen mot Leeds. På dessa fyra matcher hade man bara släpp in ett enda mål och vad gäller just försvarsspelet så är det tydligt att Mikel Arteta har lyft det här laget flera nivåer.

Mot Liverpool höll det dock inte ihop och nu gäller att försöka ta sig åter till vinnarspåret då Newcastle gästar.

Eddie Howe fick inte möjlighet att närvara vis sin tänkta debut som manager för Newcastle i lördags. Han hade dessvärre testat positivt för covid och fick istället från sjuksängen se sitt nya lag spela 3-3 hemma mot Brentford.

Det var Newcastles sjätte kryss den här säsongen och man har fortfarande inte vunnit någon match. Man står således på sex poäng och är med det jumbo i Premier League. Avståndet upp till Leeds ovanför nedflyttningsstrecket är fem poäng.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Historiken talar för Arsenal

Eddie Howe har en tuff utmaning framför sig med detta Newcastle och inte blir det lättare av den här inledningen. Det är förstås väldigt många matcher kvar att spela och resurser att förstärka laget finns men den negativa spiralens krafter ska inte underskattas.

Väljer man att se glaset om halvfullt så har man i alla fall bara förlorat en av sina fyra senaste matcher. Förutom mot Brentford i lördags så har man även kryssat mot Brighton och Crystal Palace samt förlorat mot Chelsea. Det är inget bedrövligt facit men dessa kryss kommer man inte långt med och det håller förstås inte att släppa in tre mål på hemmaplan mot Brentford om man ska börja ta trepoängare. Newcastles främsta problem är att man släpper in för många mål och det är i den änden som Howe måste börja bygga.

Tittar vi på Arsenal så är deras problem de omvända. På 12 matcher har man bara gjort 13 mål och det räcker förstås inte om man på allvar ska kunna utmana de absoluta topplaceringarna.

Hos spelbolagen står dock Gunners som klara favoriter inför den här matchen. En rak etta ges till ett odds omkring 1.50. Faktum är att Arsenal har vunnit de 7 senaste mötena mellan de här lagen. Därtill har Newcastle inte gjort mål på Arsenal i de 6 senaste mötena.

Arsenal är numera ett av de målsnålaste lagen i Premier League och jag finner anledning att tro att inte heller den här matchen kommer att bli något målkalas. Båda lagen släppte in många mål senast och jag tror det kan bli en reaktion på det nu Newcastle.

Därför finner jag ett bra spelvärde i spelet under 3 mål (asian handicap). Det spelas till 1.84 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.84
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 13:30, lördag 27 november 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: