1 mars 2020 Everton Manchester United Speltips

Speltips Aston Villa – Everton 17/1: UPPSKJUTEN

MATCHEN UPPSKJUTEN PÅ GRUND AV COVID-19! Läs gratis speltips varje dag på Spelbloggare.se

Aston Villas planerade möte mot Tottenham i veckan beslutades bli framflyttat på grund av corona-fall i Aston Villa-truppen. Detta innebar även att den här matchen mot Everton flyttades fram från lördag till söndag.

Samma omständigheter gjorde även att Aston Villa valde att ställa upp med sitt u-23-lag i mötet mot Liverpool i FA-cupen förra fredagen. De föll då med 4-1 mot ett stjärnspäckat motstånd.

Aston Villas a-lag har därmed inte spelat match sedan den 1:a januari då man föll mot Manchester United med 2-1 på bortaplan. Således bör de som är friska vara utvilade och fräscha men det återstår att se vem eller vilka som Dean Smith tvingas avvara till den här matchen.

Aston Villa har på sina 15 spelade matcher spelat in 26 poäng men tabellen haltar och de flesta lag har spelat två eller tre matcher fler.

Everton har spelat 17 matcher och är 6 poäng före Aston Villa i tabellen och viktiga poäng står nu på spel när dessa två utmanarna om topp-4-placeringar drabbar samman.

Carlo Ancelotti roterade stora delar av startelvan då man besegrade Rotherham med 2-1 efter avgörande i förlängning i förra helgens FA-cupen. I tisdags startade man återigen med en första-elva i mötet mot Wolverhampton borta som man också vann med 2-1.

För två veckor sedan meddelade Aston Villa att “Ett stort antal spelare i A-laget och personal lämnade positiva corona-tester” och det återstår alltså att se vad det innebär för den här matchen. I övrigt saknas Wesley på grund av skada. Hos bortalaget saknas Allan, Calvert-Lewin, Delph och Gbamin.

Offensiven är lagens främsta styrkor

Givet dessa förutsättningar med ett corona-drabbat hemmalag står Everton som favoriter här. En Aston Villa-seger ger cirka 3.65 gånger pengarna.

Aston Villa är förstås svårbedömda. Dels på grund av att man tvingades stänga ner sin verksamhet och dels eftersom man inte har spelat match på två veckor med sitt a-lag.

Formen var relativt god fram till mötet mot Manchester United där man föll i senaste ligamatchen. Dessförinnan hade man besegrat både West Bromwich och Crystal Palace med 3-0 samt kryssat mot Chelsea.

Everton tog en fin skalp då man bortaslog Wolverhampton i veckan. Den segern innebär att man har vunnit 5 av sina 6 senaste ligamatcher. Senaste förlusten kom dock i näst-senaste omgången mot West Ham.

Totalt sett har vi att göra med två lag som infriat förväntningarna och lite mer därtill. Precis som de flesta lag ha man blandat och gett en del men likväl har båda goda chanser att haka på i toppstriden.

Båda lagen har för det mesta svarat för en attraktiv offensiv fotboll och trots Aston Villas corona-problematik tror jag på två framåtlutade lag här.

Aston Villa snittar 3.00 gjorda/insläppta mål per match och Everton snittar 2.88 och jag tror på fler än 2.5 mål även i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål samt att det totalt görs över 2.5 mål i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: