Speltips Birmingham – Norwich 23/2: Viktiga poäng

Simon Pålsson Publicerat: 23 February 2021

Championship fortsätter med intensivt spelschema när Birmingham City gör upp med Norwich City den 23 februari 2021.

Birmingham City - Norwich City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway

Det har varit en spektakulär säsong så här långt i Championship och även om läktarna har ekat tomma har vi kunnat njuta av fotboll i hög klass från det som är den näst högsta serien inom det engelska ligasystemet.

Men det är också en serie som bjuder på en hel del bottennapp och matcherna kan variera ganska kraftigt vad gäller kvalité och nivå. Det är med andra ord en stor skillnad mellan toppen och botten. Åtminstone vanligtvis.

Men det som gör den här säsongen lite speciell är att skillnaderna inte är lika stora mellan seriens bästa lag, enligt tabellen Norwich City, och några lag i botten. Enligt tabellen ska Birmingham City utan tvekan ses som ett bottenlag.

Det må skilja hela 33 poäng mellan dessa båda lag, vilket är två poäng fler än antalet matcher som har hunnits spelas hittills. Men det faktum att det från Rotherham på nedflyttningsplats (29 poäng) och Cardiff City på sjundelpatsen (46 poäng) bara skiljer 17 poäng säger en del.

Birmingham City är med 15 omgångar kvar att spela av säsongen djupt inblandade i bottenstriden och behöver verkligen höja sig. Tack vare tre poäng mot nästjumbon Sheffield Wednesday senast ser det dock bättre ut.

Birmingham City räcker inte till

Birmingham City må ha tagit en tung trepoängare sist, men innan dess hade med en form som pekade i helt fel riktning, med ett anfallsspel som i tre av de fyra senaste matcherna (innan senast) hade resulterat i noll gjorda mål framåt.

Nu möter man ett av seriens bästa defensiva lag, som snittar långt under ett insläppt mål per match och som efter att övriga topplag fallit igenom på slutet verkligen dragit ifrån i toppen.

Norwich City ser det här som ett guldläge att ta tre viktiga poäng och rycka i toppen, samtidigt som man har fantastisk form med fem hållna nollor på sina sju senaste matcher.

Birmingham City kommer med andra ord att få väldigt svårt i den här matchen. Det känns ganska givet på förhand.

Norwich City vinner spelas till 1,73 gånger smeten hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway

Speltips:

Speltips: Norwich City vinner
Odds: 1,73
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, tisdag 23 februari 2021
TV: 
Stream: