Speltips Brighton Arsenal 20 juni 2020

Speltips Brighton – Everton 28/8: Gott självförtroende

Brighton och Everton har båda fått en bra start på säsongen och nu ställs de mot varandra i Premier Leagues tredje omgång. Matchen spelas lördagen den 28 augusti med avspark kl 16.00.

Graham Potters Brighton har gett sig själva en bästa möjliga start på den här säsongen. Två segrar i ligan och en i Ligacupen är facit så här långt och kanske går man mot en säsong där man inte kommer behöva känna hotet av nedflyttning.

I premiären borta mot Burnley fick man en mardrömsstart med mål i baken redan i matchens andra minut. Därefter har man rest sig med besked. Man vände och vann den matchen med 2-1 och i senaste ligamatchen mot Watford på hemmaplan kunde man ta en övertygande och kontrollerad 2-0-seger.

I veckan mötte man Cardiff City på bortaplan i Ligacupen och där kunde Potter mönstra en b-betonad elva och ändå vinna med 2-0 på nytt.

Känslan lär därmed vara god inför det här mötet mot Everton i den tredje omgången av Premier League.

Detsamma kan nog också sägas om Rafa Benitez Everton. Även han roterade i laget en hel del inför deras möte mot Huddersfield i Ligacupen i tisdags. Och trots att Moise Kean utvisades med en halvtimme kvar kunde man säkra en 2-1-seger efter ett sent avgörande mål av nyförvärvet Andros Townsend.

I ligan står man på fyra poäng efter att ha vunnit premiären hemma mot Southampton med 3-1 och därefter spelat 2-2 borta mot Leeds i den senaste omgången.

På Evertons skadelista finns James Rodriguez medan Brighton ser ut att få klara sig utan Scherpen, Burn, Welbeck, Lamptey och Veltman samt eventuellt även Maupay och Mwepu.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrikare än förväntat

En bra start på säsongen är förstås viktigt för alla lag, men kanske i synnerhet för Potters Brighton som kommer från en säsong med kniven mot strupen i bottenträsket. Framförallt eftersom man vill spela en konstruktiv och anfallsinriktad fotboll som kan bli svårare att genomföra om man befinner sig i ett pressat läge.

Nu är vi emellertid väldigt tidigt inne i säsongen och det kan svänga fort. Förutsättningarna inför den här matchen är jämna där hemmalaget står som knappa favoriter till oddset 2.43.

Skador på nyckelspelare försvagar Brighton som inte har, varken spets eller bredd på samma nivå som Everton. Benitez har också fått en bra start, i synnerhet då man gjort en hel del mål, vilket lär vara viktigt med tanke på hans stämpel som en defensiv tränare.

Senast de här lagen möttes slutade det mållöst medan den första matchen, på Goodison Park, förra säsongen slutade 4-2. Spelbolagen är dock tydligt inne på att det här kommer bli en målsnål tillställning. Ett spel på under 2.5 mål ger bara cirka 1.63 gånger insatsen.

Det gör att jag finner bäst spelvärde i att båda lagen kommer göra mål här. Everton har gjort 7 mål på sina 3 matcher och Brighton har gjort 6. Båda lagen kommer med gott självförtroende och det tror jag kommer spegla av sig i matchbilden.

Båda lagen kommer att gå för det och tro på det och det gör att mitt spel blir att båda lagen kommer göra mål. Det spelas till hela 2.05 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 2.05
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 28 augusti 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: