Speltips Burnley – Norwich 2/10: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 1 October 2021

Burnley och Norwich jagar sin första seger i Premier League och nu ställs seriens jumbolag mot varandra. Matchen spelas lördagen den 2 oktober med avspark kl 16.00 på Turf Moor.

Burnley – Norwich

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter sex spelade matcher är Burnley och Norwich näst sist och sist i Premier League. De förstnämnda står på två poäng medan Norwich fortfarande inte har tagit någon.

Förra helgens insats borta mot Leicester var emellertid ett framsteg för Burnley. Man tog då säsongens andra poäng efter att matchen slutat 2-2. Jamie Vardy kvitterade bortalagets 2-1-ledning i den 85:e minuten och känslan efteråt, för Burnleys del, var således inte positiv men det var trots allt en insats i rätt riktning.

Det har inte studsat Burnleys väg så här långt men samtidigt är man en klubb som vet att man slår underifrån och det ska mycket till för att man ska börja darra. Man har också slagit ut både Newcastle och senast Rochdale ur Ligacupen så förmågan att vinna matcher är inte förlorad.

Nu har man sin stora chans att ta sin första trepoängare i Premier League den här säsongen då nykomlingen Norwich gästar. För deras del ser läget än värre ut.

Efter sex matcher har man en målskillnad på 2-16 och kommer från en 2-0-förlust borta mot Everton förra helgen. Initialt kunde man skylla på att man hade ett väldigt tufft spelschema och det kan också vara en delförklaring till varför man inte riktigt har kommit in i den här säsongen.

Efter förluster mot Liverpool, Manchester City, Leicester och Arsenal ställdes man mot den andra nykomlingen Watford. Det kom att bli den stora plumpen i protokollet då man föll med 3-1 och nu har man hamnat i en knivig situation.

På Norwichs skadelista finns Placheta, Zimmermann och Byram medan Burnley lär få klara sig utan Long, Rodriguez, Cornet, Stephens och Roberts.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Räkna inte med något skönspel

Det går väl an att kalla det här för ett krismöte men samtidigt har vi att göra med två klubbar som nog varit ganska inställda på att säsongen skulle komma att bli tuff. Det är ingen chock för någon av dem att de befinner sig där de gör och det brukar ofta vara en fördel.

Även om Norwichs spelschema har varit svårt är det inte längre en ursäkt att klamra sig fast vid. Trenden vad gäller lagets prestationer har inte pekat åt rätt håll och man är också klara underdogs hos spelbolagen inför det här mötet. Ett spel på att Burnley vinner står i cirka 1.90 medan bortalaget ger hela 4.50 gånger insatsen.

Sean Dyche och hans manskap har mer Premier League-erfarenhet och man kommer från en fin insats förra helgen. På hemmaplan är man också, normalt sett, starka och dessa faktorer sammantaget gör dem till rättmätiga favoriter.

Daniel Farke har redan misslyckats att hålla kvar Norwich i Premier League en gång och nu måste han hitta ett sätt att stoppa blödningen. De är underdogs i den här matchen men jag tror definitivt inte att man är chanslösa.

Viktiga poäng står på spel och de båda lagens pressade läge tror jag kommer prägla matchbilden. Jag förväntar mig inget skönspel utan det bör kunna bli jämnt, tätt och målsnålt. Som det ofta blir i den här typen av ångestpräglade möten.

Därför blir mitt spel att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till fina 2.0 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.00
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 2 oktober 2021
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: