Speltips Färjestad BK – Linköping HC 4/11: Upp till bevis!

Oskar Jörnevik Publicerat: 4 November 2021

Torsdagen den 4 november 2021 är det dags för värmlänningarna att ta emot Linköping. Färjestad behöver en seger här.

Färjestad BK - Linköping HC

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad målades upp som favoriter till både seriesegern och vinst av hela SHL. Efter 15 omgångar spelade ligger Färjestad på en blygsam åttonde plats och börjar halka efter lagen som ligger topp sex. Formen är inte heller så bra för Värmlänningarna, tre raka segrar och endast två vinster på dom sju senaste matcherna. Färjestad hade senast 3-1 ledning mot Djurgården inför tredje perioden, men förlorade den med hela 4-0 och tredje raka förlusten var ett faktum.

Linköping ligger för tillfället tre pinnar före Djurgården som ligger på den negativa kvalplatsen. Hade i mitten på oktober tre segrar på fyra matcher, men har nu spelat sämre och inkasserade under tisdagskvällen sin tredje raka förlust. Linköping gör alldeles för lite mål, på sina 16 spelade matcher har LHC endast mäktat med 29 mål. Linköpings bortaspel är inte heller det bästa, åtta matcher och ingen trepoängare på bortais.

Hemmalaget är faktiskt det tredje bästa laget i SHL att göra mål (skotteffektivetet). Dock måste hemmalaget bli mycket bättre i powerplay där procenten enbart ligger på 18.18, trots riktigt skickliga spelare. 75% i boxplay är godkända siffror, men inte mycket mer än så. Det är inte så svårt att förklara varför LHC ligger så risigt till. Sämst siffror i skotteffektivitet, samt att man har ett riktigt dåligt powerplay. Powerplayet ligger på bedrövliga 6.82%, vilket är långt ifrån godkänt och måste upp minst tiotal procent till. Det är bara Skellefteå som drar på sig fler tvåminutersutvisningar än LHC, men i boxplay gör man det helt okej.
PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ryker Pennerborn?

För Johan Pennerborns del behövs en seger här, annars tror jag han ligger riktigt risigt till. Färjestad har på pappret ett mycket fint lag, där man inför säsongen hämtade hem killar som Marcus Nilsson, Jacob De La Rose, Linus Johansson, Joakim Nygård och Mikael Wikstrand. Finns egentligen ingenting att klaga på när det kommer till Färjestads trupp, får man igång gänget kan det mycket väl bli torget i Karlstad efter säsongen.

Linköping har haft stora problem med skador så här långt. LHC har så här långt lirat med 30 olika gubbar, vilket är otroligt mycket. Markus Ljung, Broc Little och Patrick Russell är killar som håller ska hålla otroligt hög SHL-nivå, men har inte riktigt kommit upp i normal standard ännu. Truppen i LHC är spetsig men inte så bred, om Littles femma har en dålig dag så förlorar LHC, det håller inte i längden.

Nej, detta är upp till bevis för Färjestad. Trupp mässigt är Färjestad det klart bättre laget. Båda lagen kliver in här med tre raka förluster, så ingen fördel där för något av lagen. Linköping har haft det riktigt tufft i Karlstad på senare år, på dem nio senaste fighterna har man endast lämnat Värmland med två vinster. Linköping har inte rosat marknaden på bortais i år, gör otroligt lite mål och får knappt med sig någon seger, detta borde bli en enkel seger för Färjestad. Jag tror verkligen att Karlstad-gänget studsar tillbaka här och när -1.5 Färjestad står i ganska höga odds nyper jag. Lycka till!

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad -1.5
Odds: 2.00
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19.00, torsdag 4 november 2021
TV:  [cmorelive5]
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: