Speltips Färjestad – Leksand 2/10: Hemmapremiär

Martin Efvergren Publicerat: 1 October 2021

Efter fyra raka bortamatcher gör Färjestad hemmapremiär i SHL då Leksand gästar på lördagskvällen. Matchen spelas den 2 oktober 2021 med nedsläpp kl 18.00.

Färjestad – Leksand

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Guldfavoriterna Färjestad har alltså fått vänta fram till denna den femte matchen innan man får visa upp sig inför sin hemmapublik. Med tanke på att publikrestriktionerna just har släppts kan det vara en väntan som varit mödan värd.

Fram till i torsdags har Färjestad också gjort väldigt bra ifrån sig under denna långa bortaturné. Man inledde med att besegra de regerande mästarna Växjö Lakers efter straffar, därefter vann man under ordinarie tid mot både Malmö Redhawks och Linköping.

Mot Skellefteå senast kom så första niten då man blev nollade mot ett heltaggat hemmalag som vann matchen med 4-0 efter att samtliga fyra mål prickats in i den tredje perioden.

I hemmapremiären ställs man nu mot ett Leksand som inledde säsongen svagt men som steppat i de senaste matcherna. De förlorade sina tre första matcher mot Malmö, Rögle och Skellefteå.

Därefter vann man borta mot Frölunda, förlorade efter straffar mot Linköping och i torsdags tog man en stabil bortaseger mot Djurgården med 3-1.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad visar sin bästa sida

Leksand har vunnit två av sina sex spelade matcher den här säsongen och båda segrarna har kommit på bortais. I torsdags vann man rättvist på ett kokande Hovet och nu står man inför en liknande utmaning – men mot ett bättre lag.

Johan Pennerborns Färjestad har höga förväntningarna på sig efter sommarens alla klassförstärkningar. Även om man inte lyckades komma upp i nivå mot Skellefteå senast har man ändå totalt svarat för en lovande säsongsinledning.

När publiken nu åter släpps in i full skala på arenorna lär hemmaplansfördelen bli en större faktor och det bör man kunna dra fördel av nu. Karlstad-publiken lär vara ordentligt taggade och det tror jag kommer smitta av sig på laget.

Blickar vi tillbaka så har Färjestad ett ganska rejält övertag på Leksand. De har vunnit de tre senaste mötena lagen emellan och därtill 9 av de 10 senaste.

Nyförvärvet Max Veronneau gjorde två mål för Leksand i 3-1-segern senast. Överlag ser man dock inte, på pappret, riktigt lika vassa ut som man gjorde förra säsongen. Det mesta talar för att man kommer få svårt att upprätthålla samma höga nivå den här säsongen.

På det berömda Pappret har Färjestad SHL:s bästa lag och här tror jag att man kommer visa upp sig från sin bästa sida. Mitt spel blir att Färjestad vinner den här matchen under ordinarie tid till 1.90 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner
Odds: 1.90
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 2 oktober 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: