18 april 2019 predators stars dallas nashville speltips nhl

Speltips Florida Panthers – Nashville Predators 5/2: Nattmöte

Florida Panthers är tillbaka på hemmaplan och bör gälla som favoriter mot Nashville Predators natten till fredagen den 5 februari 2021 i NHL.

Det räcker egentligen att slänga ett snabbt öga på tabellen i NHL för att inse att den här säsongsinledningen inte är som någon annan, och att man nog ska akta sig för att dra för stora växlar av hur tabellen ser ut.

USA och Kanada är två minst sagt stora länder, och under en pandemi innebär det att lagen som kommer från olika delar i länderna helt enkelt har olika förutsättningar. Man har försökt rubba lite på det här genom att göra om grundserien, men det är också uppenbart att schemaläggningen är ett stort problem.

Florida Panthers har exempelvis bara spelat sex matcher hittills, att jämföra med elva matcher för en rad andra lag i samma division. Chicago Blackhawks och Detroit Red Wings står båda på elva spelade matcher vardera. Det är trots allt nästan dubbelt.

Men vad man däremot ska ha med sig är att Florida Panthers har imponerat under inledningen, även om man bara spelat sina sex matcher. Man har fem vinster och en förlust och det är ett facit som gör att man måste tas på allvar.

Nu spelar Florida Panthers hemma mot ett Nashville Predators som inte går lika starkt, utan som snarare har fler förluster än vad man har vinster. Man har spelat nio matcher, så rimligen borde man ha samlat ihop fler poäng än Florida Panthers hittills. Men det har man alltså inte.

Florida Panthers är favoriter

Det finns många saker som talar för Florida Panthers inför nedsläpp inatt och formen är såklart den allra tydligaste fördelen som talar för hemmalaget. Men om vi kikar på läget i trupperna, med skador, sjukdomar och avstängningar, talar det också tydligt för Florida Panthers.

Gustav Forsling ör den enda spelaren som ser ut att missa för Florida Panthers, som i övrigt alltså kan formera precis vilka spelare man vill i sina kedjor. Den svenske backen är tillbaka i spel i mitten av februari om rapporterna stämmer.

Nashville Predators har ett klart värre manfall att försöka hantera inför den här matchen, däribland centern Calle Järnkrok, som står som osäker. Men vad vi vet är att Brad Richardson, Luke Kunin och Luca Sbisa inte kommer att spela.

Florida Panthers moneyline spelas till 1,87 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Florida Panthers moneyline
Odds: 1,87
Bolag: Betway
Spelstopp: 01:00, fredag 5 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: