Speltips GAIS – Vasalund 9/8: Bottenstrid

Axel Sjödin Publicerat: 9 August 2021

Två lag indragna i bottenstriden möter varandra på Ullevi under måndagskvällens Superettan.

GAIS - Vasalund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både GAIS och Vasalund är i allra högsta grad inblandade i bottenstriden då de har två, respektive en poängs marginal ned till tabelljumbon Falkenberg. Båda lagen är i desperat behov av poäng och en trepoängare här hade varit värd sin vikt i guld.

De grönsvarta åkte på en blytung förlust i Göteborgsderbyt mot Örgryte förra helgen där de tillslut föll med uddamålet efter att ÖIS Anton Andreasson tryckt dit 1-0 med ett vackert distansskott. Det ska sägas att Örgryte också vann rättvist då de dominerade spelet och hade ett flertal vassa målchanser.

Med undantag för hur nära de var att kvittera på tilläggstiden så såg GAIS håglösa ut i stora delar av matchen och kändes aldrig riktigt farliga. Det är inte heller någonting som var unikt för just derbyt utan GAIS har bara gjort ett enda mål under de fem senaste ligamatcherna och kritiken mot tränaren Stefan Jacobsson fortsätter att växa.

Det har dock inte varit en lätt sits för Jacobsson som haft mycket problem med skador på sina spelare under säsongen. Richard Yarsuvat som varit viktig för GAIS offensiv har varit skadad länge och nyförvärvet tillika anfallaren Simon Alexandersson som hämtades in för att få igång offensiven skadade direkt också. Nu är i alla fall Yarsuvat tillbaka och kan nog komma till spel redan mot Vasalund.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dålig period för Vasalund

Även för Vasalund har säsongen gått tungt och på senaste tiden har förlusterna avlöst varandra. I slutet av juli lyckades de i alla fall bryta trenden med en vinst hemma mot AFC Eskilstuna i en match med en vild avslutning som landade på 4-2 till hemmalaget tillslut.

Det ska sägas att vinsten mot AFC präglades av ett tidigt rött kort i andra halvlek för bortalaget, som dessutom nästan är ett annat lag när de spelar på bortaplan. Men oavsett så var det en oerhört viktig trepoängare för Vasalund. Därefter blev det dock ännu en förlust hemma mot Helsingborg i onsdags med uddamålet, men GAIS lär vara ett mer överkomligt motstånd än vad skåningarna är nu på måndag.

GAIS som har problem offensivt är ett tacksamt motstånd för Vasalund som har haft mycket problem med försvarsspelet då de släppt in näst flest mål i serien med 26 insläppta på 14 spelade matcher. Men nu har de fått tillbaka Isak Hien i backlinjen igen då han hämtats in på lån från Djurgården och förhoppningsvis kan det hjälpa Vasalund något i defensiven så att de kan klättra.

Även om Yarsuvat nu är tillbaka så lär det knappast vara i någon toppform och det känns långt ifrån säkert att båda lagen lyckas hitta nätet nu på måndag. Med GAIS offensiva problem och det faktum att Vasalund själv gått mållösa i tre av sina fem senaste matcher bäddar för ett spel på BLGM – Nej här. För 2.05 hos Campobet är det fina odds i min mening och det blir även vår rek för den här matchen.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 2.05
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: