Speltips AGF Randers 28 maj 2020

Speltips Japan – Sydafrika 22/7: Målsnålt

Värdnationen Japan ställs mot Sydafrika i premiärmatchen av herrarnas fotbollsturnering i OS 2021. Matchen spelas på torsdagen den 22 juli med avspark kl 13.00.

Grupp A ser på förhand ut att bli en ganska enkel resa för favoriten Frankrike. Japan, med hemmaplansfördel, samt Sydafrika och Mexiko utmanar alla om att ta den andra slutspelsplatsen.

Den japanska landslagsfotbollen står inte på topp för närvarande men när man nu får spela OS på hemmaplan lär det vara många som vill visa framfötterna. Truppen man kommer med skrämmer väl inte de andra lagen utan det är framförallt kollektivet som ska vara Japans styrka.

Erfarenhet finns i form av försvararen Hiroki Sakai, Maya Yoshida som tillhör Sampdoria, samt Wataru Endo spelar för Stuttgart i Bundesliga. Därtill finns ett par talangfulla spelare som tillhör europeiska klubbar såsom PSV Eindhovens löpstarke mittfältare Ritsu Doan, Ao Tanaka (Fortuna Dusseldorf) och Ko Itakura (Groningen).

I premiären väntar alltså ett Sydafrika som få har några högre ställda förväntningar på. Inte heller de har rönt några större framgångar som fotbollsnation de senaste åren och det var med nöd och näppe som man lyckades kvalificera sig för den här turneringen via straffsparksavgörande mot Ghana.

Truppen består till stora delar av inhemska spelare men där man har ett par lovande anfallare som tillhör portugisiska klubbar. Luther Sing och Kobamelo Kodisang tillhör Braga och Lyle Foster hör till vardags hemma i Vitoria Guimaraes.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv spets saknas

Japan går in i den här öppningsmatchen som stora favoriter där ett spel på hemmalaget endast ger drygt 1.20 gånger insatsen. Att de är just hemmalag lär vara en stor fördel, det brukar det historiskt sett nästan alltid vara, men att man skulle vara så pass mycket bättre än Sydafrika känns inte självklart.

Det är dock inte mycket som är självklart inför en premiärmatch i herrarnas OS där trupperna består av U23-spelare samt med möjlighet till tre överåriga spelare. Varken oddssättarna eller vi spelare kan med självklarhet säga hur pass väl de olika lagen kommer att stå sig.

Ser vi till Japans resultat i kvalspelet så är det imponerande siffror man har i bagaget. Där höll man nollan i samtliga matcher hade en målskillnad på totalt 21-0, men motståndet var heller inte av någon högre kvalitet.

I träningsmatcherna inför turneringen har man dock gjort bra resultat mot bättre nationer. I genrepet spelade man 1-1 mot Spanien och dessförinnan besegrade man både Jamaica och Honduras.

Sydafrika är än mer svårbedömda då kvalspelet till OS avgjordes under hösten 2019. Sedan dess har man spelet en officiell träningsmatch, för en månad sedan mot Egypten, där man föll med 3-0.

Japan har emellertid det starkare laget på pappret och även om matchen spelas utan publik lär det vara en fördel att få husera i hemlandet.

Japan kommer sannolikt att dominera den här matchen men frågan är om man har spetsen i den sista tredjedelen. Resultatmässigt tror jag att det här kommer bli jämnare än förväntat och bäst spelvärde finner jag i att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen. Det spelas till 2.08 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål totalt
Odds: 2.08
Bolag: William Hill
Spelstopp: 13:00, torsdag 22 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: