Speltips Arsenal Liverpool 15 juli 2020

Speltips Liverpool – Manchester United 17/1: Rivalmöte!

Mötet mellan Liverpool och Manchester United är hetare än på mycket länge då rivalerna nu gör upp i en seriefinal. United toppar Premier League men jag tror de regerande mästarna kommer göra det efter den här matchen.

Liverpool såg ut att vara på väg att dra ifrån i toppen av tabellen men skadeproblematiken har sannolikt tagit ut sin rätt på sistone. Och att topplagen inte lyckas prestera lika jämt den här säsongen har varit tydligt i Premier League precis som i de flesta andra ligor i världen under dessa corona-tider.

Liverpool har bara tagit två poäng på de senaste tre ligamatcherna och det har varit poängtapp som vi inte är vana vid att se detta lag åstadkomma. Senaste matchen i FA-cupen vann man dock mot Aston Villa med 4-1 men de senare ställde upp med sitt u-23-lag och det går således inte att dra några växlar utifrån den matchen.

I ligan föll man senast mot med 1-0 mot Southampton och dessförinnan spelade man 0-0 mot Newcastle och 1-1 mot West Bromwich. Det ger att man står på 33 poäng efter 17 matcher samt att man släppt upp Manchester United i serieledning.

Manchester United är tre poäng före Liverpool vilket gör det här till ett hetare rivalmöte än på mycket länge. United har bara tappat två poäng på de sex senaste ligamatcherna och man har inte förlorat i ligan sedan den 1:a november mot Arsenal.

Senast vann man med 1-0 borta mot Burnley och dessförinnan vann med samma siffror mot Watford i FA-cupen.

På skadefronten finns det en hel del frågetecken i båda trupperna. Bortalaget saknar Rojo och Jones samt eventuellt även Lindelöf, Martial och Matic. Liverpool saknar van Dijk, Gomez och Jota samt eventuellt även Keita och Matip.

Liverpool höjer sig

Liverpool står som favoriter till cirka 2.00 gånger pengarna och det finner jag vara ett spelvärt spel. Manchester Uniteds form är förstås bättre än Liverpools men jag tycker ändå att det är mycket som talar till hemmalagets fördel här.

Att Manchester United toppar Premier League är nog mycket av en överraskning för många. Visserligen har man en stark trupp på pappret men man har ändå fått gå lite under radarn den här säsongen. Delvis på grund av att man fram tills nu har har legat efter i sitt spelschema.

Men den här säsongen är speciell på många sätt och toppen av Premier League är mycket jämn och oviss. Liverpool har nu hamnat i en dipp såsom alla topplag verkar göra på ett tydligare sätt än tidigare – men jag tror att den här toppmatchen kan vara ett bra läge för dem att bryta sitt negativa momentum.

Manchester United har inte vunnit mot Liverpool på de 5 senaste försöken. Liverpool har vunnit 3 och 2 har slutat oavgjort.

Manchester Uniteds självförtroende är dock sannolikt bättre nu än på mycket länge och förutsättningarna inför det här mötet är också de jämnare än på mycket länge. Det här lär också bli en jämn match men för mig är det tydligt att Liverpool fortfarande har den högre högstanivån av de här lagen.

Manchester United har vunnit sina matcher mot på pappret sämre motstånd på sistone men mot toppmotstånd har man haft det svårare. Man föll med 2-0 mot Manchester City i ligacupen för två matcher sedan och man hade det svårt i Champions League-gruppspelet.

Liverpool har underpresterat i de senaste matcherna men här tror jag man har goda chanser att hitta tillbaka till vinnarspåret. Mitt spel blir en rak etta, Liverpool vinner till dubbla insatsen.

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner
Odds: 2.00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30 den 17/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: