Speltips Luleå – Malmö Redhawks 24/3: Läge

Simon Pålsson Publicerat: 24 March 2021

Malmö Redhawks föll senast, men är fortfarande i strålande form inför mötet borta mot Luleå Hockey i SHL den 24 mars 2021.

Luleå HF - Malmö Redhawks

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

För första gången i mannaminne var Malmö Redhawks uppe i totalt åtta raka vinster i SHL inför förra omgången, men då föll skåningarna plötsligt igenom hemma mot IK Oskarshamn och gav bottenkonkurrenten två viktiga poäng i den desperata bottenstriden.

Nu ska det inte kunna gå åt skogen för Malmö Redhawks, som i princip redan har säkrat nytt kontrakt den här säsongen, även om det ett tag såg väldigt mörkt ut.

Det som troligen väntar för Malmö Redhawks den här våren är slutspel och för att gälla som en liten outsider där behöver man hålla i den takt man nu har hittat. En del menar på att Malmö Redhawks egentligen inte alls har spelat bättre sista tiden, utan snarare att man har fått utdelning och har lite marginaler på sin sida. Det vet jag inte om jag helt håller med om.

Visst, det är uppenbart att målvakten Oscar Alsenfelt varit någonting utöver det vanliga sista veckorna, men Malmö Redhawks har också varit urstarka i sitt mentala spel där ute på isen. Det kan man inte underskatta.

Att gå från nederlagstippade, coronadrabbade och klart bottenlag till att lämna bottenstriden och nu vara i princip klara för slutspelet inom loppet av några omgångar är ingenting annat än imponerande. Det måste man ha med sig.

Malmö Redhawks går på knock

Det var ett litet olycksfall i arbetet med förlusten senast, men när Luleå Hockey nu väntar på onsdagskvällen kan jag inte se hur Malmö Redhawks inte skulle våga gå för tre nya poäng. Det skulle också vara en välbehövlig spik i kistan för att lämna bottenstriden helt.

Det finns också en reell chans att Malmö Redhawks klättrar upp som åttonde lag i tabellen och det skulle ge Malmö Redhawks ett bra utgångsläge inför slutspelet. Då kan man börja drömma om att gå långt i slutspelet också.

Malmö Redhawks vann också senast mot Luleå Hockey och överraskande nog är det ett lag som man har spelat målrika matcher mot. En del av förklaringen till det är att Malmö Redhawks släppt in i snitt fyra mål per match mot Luleå den här säsongen. Det är inget vidare facit.

Nu tänker jag mig en annan matchbild den här gången, när lagen spelar mot varandra för totalt fjärde och sista gången i grundserien.

Under 5,5 mål spelas till 1,72 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,72
Bolag: bet365
Spelstopp: 18:00, onsdag 24 mars 2021
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo