25 februari 2019 öster malmö ff speltips svenska cupen

Speltips Malmö FF – Riga 7/7: CL-kval!

Malmö FF är storfavoriter när man går in i ett Champions League-kval där Riga FC står för motståndet. Matchen spelas på onsdagen den 7 juli med avspark kl 19.00.

Det blev ingen lyckad återstart av Allsvenskan för Malmö FF då man åkte till Norrköping och fick stryk med 3-2. För att vara MFF har man släppt in alldeles för många mål den här säsongen och den trenden verkar alltså hålla i sig.

Trots det toppar man Allsvenskan på samma poäng som Djurgården men med en match mer spelad. Men nu väntar så ett Champions League-kval och det är något som man nog prioriterar över allt annat den här säsongen.

För att nå hela vägen dit krävs sannolikt ett antal bragdartade insatser och inte minst ett bättre försvarsspel. Men först måste man göra jobbet att slå ut de regerande lettiska mästarna Riga FC.

Riga förlorade senaste ligamatchen med 1-0 mot Liepaja och totalt har spelat hem 32 på 16 spelade matcher. Det ger att man är med i toppen av tabellen som dock toppas av lokalkonkurrenten Rigas FS.

Malmö saknade ett par viktiga spelare mot Norrköping senast. Christiansen och Toivonen är inte tillgängliga till den här matchen heller. Positivt var dock att Dahlin och Lewicki gjorde comeback efter skador.

Mycket på spel

Malmö FF har totalt sett presterat på en godkänd nivå under våren men inte mer. Framförallt har man släppt alldeles för många mål – hela 16 stycken på 10 matcher. De problemen måste Jon Dahl Tomasson arbeta bort om det ska bli något gruppspel i Champions- eller Europa League till hösten.

Man har rustat med ett par nya spelare in under EM-uppehållet och det lär nog behövas om man ska gå långt i Europa-spelet. Den här veckan spelar man lördag – onsdag – lördag, vilket innebär en rejäl rivstart efter ett långt uppehåll.

Rutinerade mittbacken Niklas Moisander lär kunna bidra en hel del, inte minst i Europa-spelet men han är inte tillgänglig förrän den 15 juli.

För att lyckas besegra Riga FC ska dock Malmö kunna klara sig med de spelare man har tillgängliga för dagen. Allt annat vore ett stort fiasko.

Malmö står också som jättefavoriter i det här första mötet på hemmaplan. En hemma-seger ger bara cirka 1.16 gånger insatsen.

Svenska lag har inte sällan stora problem mot den här typen av motstånd som man förväntas klar av utan problem.

Den lettiska ligan har inte haft uppehåll under EM och det kan vara en fördel. Laget har en kärna bestående av fyra brassar som alla är kompetenta fotbollsspelare. Lagets främsta målskytt är dock finländaren Mikael Soisalo som hängt 7 kassar på 15 matcher.

Malmö FF är numera så pass erfarna och skickliga när det kommer till den här typen av matcher att en skräll känns väldigt avlägsen. Samtidigt finns det ofta en tendens att det blir lite mer försiktigt och målsnålt i de här utslagsmatcherna där så oerhört mycket står på spel, i synnerhet ur ett ekonomiskt perspektiv.

Om MFF ska gå långt måste Tomasson sätta en stabilare defensiv grund. Det tror jag man kommer vara väldigt tydliga med här, att inte bjuda letterna på någonting.

Malmö lär komma att föra den här matchen mot ett lägre stående Riga. Sannolikt kommer MFF att vinna men jag tror inte att det blir något målkalas. Därför finner jag spelvärde i att det kommer göras under 3 mål totalt (asian handicap) och det spelas till 1.88 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.88
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 19:00, onsdag 7 juli 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: