Speltips Mönchengladbach – Frankfurt 15/12: Formsvagt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 15 December 2021

Ett formsvagt Borussia Mönchengladbach gästas av Eintracht Frankfurt i den 16:e omgången av Bundesliga. Matchen spelas onsdagen den 15 december 2021 med avspark kl 18:30.

Mönchengladbach – Frankfurt

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Borussia Mönchengladbach har efter en bättre period rasat samman i de tre senaste matcherna i Bundesliga. Man kommer till det här mötet med tre raka storförluster där man totalt släppt in 14 mål.

I lördags föll man borta mot RB Leipzig med 4-1 efter att hemmalaget gjort två av målen på tilläggstid. Insatsen dessförinnan var markant sämre då man förlorade med hela 6-0 hemma mot Freiburg. Detta efter att man legat under med 5-0 redan efter 25 minuter.

Dessa resultat ger att man står kvar på 18 poäng efter 15 spelade matcher. Eintracht Frankfurt är tre poäng bättre och kommer från en skön seger hemma mot Leverkusen i söndags. Man vände då ett tidigt 0-2-underläge till seger med klara 5-2.

Dessförinnan föll man med 3-2 borta mot Hoffenheim men man har vunnit fyra av sina fem senaste matcher i Bundesliga. Trenden ser med andra ord klart bättre ut i jämförelse med Mönchengladbach.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frankfurt är undervärderade

Borussia Mönchengladbachs senaste hemmamatch var ett rejält bottennapp. Man släppte då in fem mål under matchens första 25 minuter. Om det inte vore för att man förlorat stort både i matchen före och efter det mötet mot Freiburg hade man kunnat hävda att det var ett tillfälligt olycksfall i arbetet.

Nu har man alltså släppt in 14 mål på tre matcher och Adi Hutter måste hitta ett sätt att stoppa blödningen. Man kan klart mycket bättre men självförtroendet man kommer med till den här matchen lär inte vara på topp.

Trots det gäller Mönchengladbach som favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. Ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 2.08. Till deras fördel hör dock att man har en bra inbördes statistik mot Frankfurt. Man vann med 4-0 hemma senast och Frankfurt har inte besegrat Mönchengladbach på de sex senaste mötena.

Det var med andra ord längesedan som Eintracht Frankfurt besegrade Mönchengladbach men chanserna till poäng bör nu vara relativt goda. Som jag ser det är man undervärderade då en bortaseger ger omkring 3.45 gånger insatsen.

Frankfurt har ett tätt spelschema bakom sig då man även spelar i Europa League där man nyligen säkrade gruppsegern. Trots det har man vunnit fyra av sina fem senaste ligamatcher och jag finner ett bra spelvärde i att man kommer kunna knipa minst ett kryss här. Mitt spel på den här matchen blir därför X2 till 1.83 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1.83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, onsdag 15 december 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: