Speltips Nederländerna – Norge 16/11: Kvalitetsskillnad

Martin Efvergren Publicerat: 16 November 2021

Räkna med stor dramatik när Holland tar emot Norge i den sista omgången av VM-kvalet. Matchen spelas tisdagen den 16 november 2021 med avspark kl 20.45.

Nederländerna – Norge

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den sista omgången av det här VM-kvalet är förutsättningarna oerhört spännande i grupp G. Både Norge och Nederländerna darrade på manschetten i lördags vilket gör att Turkiet nu står på samma poäng som Norge. De båda är två poäng efter Nederländerna. Samtidigt som den här matchen spelas möter Turkiet Montenegro på bortaplan.

Gruppsegern såg ut att vara klappad och klar för Hollands del då man hade ledningen med 2-0 med tio minuter kvar av matchen mot Montenegro i lördags. Trots att ingenting i matchbilden tydde på det så lyckades Montenegro ta sig tillbaka i matchen. Två snabba mål i matchens slutminuter gjorde att matchen slutade 2-2.

Det blev alltså en mycket tung avslutning på den matchen för Nederländernas del som annars sett väldigt pigga ut under hösten. Sedan Louis van Gaal tog över rodret har man, bland annat, besegrat Turkiet med hela 6-1 och Montenegro hemma med 4-0.

I van Gaals första match blev det dock ”bara” oavgjort mot Norge. Det mötet slutade 1-1 efter att Haaland givit hemmalaget ledningen och Klaasen kvitterat för Nederländerna.

Norge, utan skadade Haaland, kommer nu också de från ett misslyckande då man inte lyckades få hål på Lettland på hemmaplan i lördags. Matchen slutade 0-0 och Turkiet kunde därmed gå förbi Norge i tabellen tack vare ett måls bättre målskillnad.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel hemmalaget

För Norges del gäller nu att man sannolikt behöver vinna den här matchen för att kunna ta sig vidare. Turkiet har visserligen blandat och gett en hel del i det här VM-kvalet och att de ska vinna mot Montenegro på bortaplan är definitivt ingen självklarhet. Hursomhelst kommer resultatet i den matchen att påverka den här matchen och vice versa.

Vid senaste landslagssamlingen knep Norge ett kryss på bortaplan mot Turkiet och därefter kunde man besegra Montenegro med 2-0 hemma. Att de skulle bli minst tvåa i gruppen kändes då väldigt sannolikt men insatsen mot Lettland senast var en påminnelse Norges oförmåga att knyta ihop säcken och nu ser läget betydligt sämre ut.

Hos spelbolagen står Nederländerna som klara favoriter inför det här mötet. En rak etta ger endast omkring 1.48 gånger pengarna.

Till Norges fördel hör emellertid att Nederländerna kommer från ett ännu värre poängtapp senast. Mentalt har de en uppförsbacke efter att ha fallit ihop mot slutet och deras känsla lär inte heller vara den bästa inför den här uppgiften.

Norge kommer säkerligen kunna ge Nederländerna en tuff match men ser vi till lagen på pappret och vad man har presterat i det här VM-kvalet är det klar fördel hemmalaget. Nederländerna gjorde det mesta rätt senast, förutom i en femminutersperiod, och har under hösten gjort 16 mål på tre hemmamatcher i det här VM-kvalet.

Jag tror att kvalitetsskillnaden mellan de här lagen kommer bli märkbar och att Nederländerna vinner den här matchen med något måls marginal. Mitt spel blir Nederländerna -1 (asian handicap) till 1.66 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nederländerna -1 (asian)
Odds: 1.66
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45, tisdag 16 november 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: