27 januari 2019 novak djokovic rafa nadal speltips australian open

Speltips Novak Djokovic – Aslan Karatsev 18/2: Klasskillnad

Australian Open är framme vid sin första semifinal där världsettan Novak Djokovic tar sig an skrällen Aslan Karatsev den 18 februari 2021.

Novak Djokovic - Aslan Karatsev

Australian Open
100 kronor gratisspel!
18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här

Tidigt på förmiddagen, vad det verkar, torsdagen den 18 februari 2021 är det åter dags att rikta blickarna mot de snabba hardcourt-banorna i Melbourne för semifinal i Australian Open.

Den första semifinalen i turneringen spelas mellan världsettan och förstaseeden Novak Djokovic och succéspelaren Aslan Karatsev, som kommer från ingenstans och fullkomligt dominerat i flertalet av sina matcher.

Det ryska tennisundret är på riktigt och att man hade tre (!) spelare framme i kvartsfinal, och två (!) i semifinal, säger en hel del om vad som är på väg att hända där. Nu önskar man bara att Sverige kunde ta efter, som i gamla goda dagar.

Men vem är då denna Aslan Karatsev? Jo, för allra första gången i karriären spelar denna 27-åring en Grand Slam, och som han gör det. Debutant i dessa sammanhang, och kvalspelare, gör han det fantastiskt bra hittills.

Det ska sägas att han har fått en drömlottning hittills, även om det är tungt att slå ut Diego Schwartzman (topp tio i världen), Felix Auger-Aliassime (en av världens största talanger) och Grigor Dimitrov (toppspelare på hardcourt) i de senare matcherna.

Nu ska väl sägas att kvartsfinalen mot Grigor Dimitrov var något av det märkligare man har sett, med en uppenbart skadad bulgar och en direkt svag inställning från honom, när han praktiskt taget gav ryssen vinsten.

Men att gå från att kvala till att spela semifinal är ingenting annat än otroligt.

Novak Djokovic sätter ner foten

Det har inte varit en spikrak resa i den här turneringen för världsettan Novak Djokovic, som i mina ögon haft uppenbara problem med psyket. Det är egentligen inget ovanligt, utan något vi ser med jämna mellanrum från honom.

Men när han lägger manken till och fokuserar är Novak Djokovic fortsatt överlägsen på den här nivån, och det fick inte minst Alexander Zverev känna på senast. Det såg bra ut för tysken inledningsvis, med break direkt i första set och sedan vinst i tiebreak, men när Novak Djokovic väl reste sig hade tysken ingen chans.

Det som kan oroa för Novak Djokovic är den magskada han har klagat en del på, men om man ska vara lite hård mot honom har han alltid känning någonstans. Det har han i princip satt i system, om man ska vara lite cynisk.

Novak Djokovic har tappat sett i fyra raka matcher, men nu tror jag att han sätter ner foten mot Aslan Karatsev.

Novak Djokovic -2,5 set spelas till 1,72 gånger såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här

Speltips:

Speltips: Novak Djokovic -2,5 set
Odds: 1,72
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 09:30, torsdag 18 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: