Speltips Östersund – Mjällby 22/11: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 22 November 2021

Redan avsågade Östersunds FK gästas av ett Mjällby AIF som strider för att undvika kvalplatsen. Matchen spelas måndagen den 22 november 2021 med avspark kl 19.00.

Östersund – Mjällby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hoppet är ute för Östersunds FK som inte kan bli bättre än näst sist i Allsvenskan. Efter 27 spelade matcher har man bara tagit 14 poäng och det är inte ens nära att räcka för klara livhanken i den här serien.

Oddsen har varit emot ÖFK under en längre tid och det faktum att man inte hade tillåtelse att värva några spelare den här säsongen blev den slutliga spiken i kistan. Nu kommer man till den här matchen med två raka 3-0-förluster. Senast föll man borta mot AIK och dessförinnan på bortaplan mot Varberg. Därmed har man endast tagit två poäng på de åtta senaste matcherna.

Tränarskiftet där Per Joar Hansen tog över rodret i Östersund gav ingen märkbar effekt men det kan man verkligen säga att Anders Torstenssons tillträde i Mjällby AIF har gett. Visserligen har man tappat lite fart på sistone men hans svit på åtta raka matcher utan att släppa in mål talar sitt tydliga språk.

Med tre matcher kvar att spela lever kampen om att undvika kvalplatsen i allra högsta grad. Mjällby har tagit 31 poäng på 27 matcher och kommer från en tung förlust hemma mot Sirius. Man tappade då en 2-1-ledning då bortalaget satte det avgörande 3-2-målet med en minut kvar av ordinarie tid.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Torstensson-effekten

Utan den här Torstensson-effekten hade Mjällby sannolikt legat betydligt mer pyrt till än vad man nu gör. Nu har man dessutom ett relativt fördelaktigt spelschema då man efter den här matchen ställs mot redan nedflyttningsklara Örebro på hemmaplan och därefter möter man Varberg borta i den sista omgången.

Mjällby föll dock tungt senast och har sedan den åtta matcher långa sviten utan insläppta släppt in ganska många mål i de senaste matcherna, närmare bestämt åtta på de fyra senaste. När man nu begett sig upp till Östersund gör man det ändå med väldigt goda vinstchanser. Östersunds FK är en klubb i fritt fall både sportsligt och ekonomiskt. De flesta av dagens spelare ser nog inte sin framtid i klubben och det har sett ganska uppgivet ut i de två senaste matcherna.

Lagen möttes senast i den femte omgång i Sölvesborg, då vann Mjällby med 1-0. Mycket har hänt sedan dess, båda lagen har bytt tränare och nu har Östersund inget annat än sin egen värdighet att spela för.

Samtidigt som Mjällby har börjat släppa in fler mål har man också fått allt bättre fart på den offensiva produktionen. Man har snittat över 2 gjorda mål per match i de 7 senaste matcherna och man bör ha goda chanser att såra ÖFK här.

Mitt spel blir en rak tvåa, att Mjällby vinner matchen till 1.70 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mjällby vinner
Odds: 1.70
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 22 november 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: