Speltips Ottawa Senators – Washington Capitals 26/10: Ottawa med dålig form!

Oskar Jörnevik Publicerat: 25 October 2021

Natten till tisdag den 26 oktober 2021 möter Ottawa gästerna från huvudstaden. Washington har åtta raka segrar mot Senators.

Ottawa Senators – Washington Capitals

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ottawa har lirat fyra av sina fem matcher i sin hemmarink. Dock har man endast lyckats vinna två av fem och lirat in fyra pinnar så här långt. Senators har varit ganska svaga sen Erik Karlsson lämnade för San Jose Sharks, man är nu uppe i fyra säsonger utan att ta sig till slutspel. Ottawa har på fem matcher endast lyckats hitta nät tio gånger, men defensivt har man varit stabila och bara släppt in 12 kassar. Gjorde en väldigt stabil försäsong dock, och har på pappret helt okej lag.

Washington har startat säsongen på ett helt okej sätt utan sin superstjärna Nicklas Bäckström som varit skadad. Har på fem matcher spelat in åtta poäng, vilket som sagt är helt okej. Brukar dock vara heta på borta is, har vunnit åtta av sina nio senaste bortamatcher. Har också en magisk svit mot just Ottawa, åtta raka segrar och 13 segrar av dom 14 senaste matcher lagen emellan.

Ottawa har inte egentligt några jättesiffror statistiskt sätt. Powerplay ligger på stabila 25%, vilket är mer än godkänt. Ett boxplay på 76.5%, måste upp till minst 80% för att vara godkänt. Ottawa är bland dom sämsta lagen i NHL att träffa mål, endast 28 skott på mål i snitt per match, dem bästa lagen ligger på närmare 40 stycken. Statistiskt sätt har Washington värre siffror än hemmalaget, ett powerplay som är under all kritik på 15%. Boxplayet ligger närmare 70%, inga siffror ledningen i Capitals är nöjda över.
PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ryssarna har startat fint!

Tittar vi lite på vad som finns i Ottawas trupp så är det som sagt ett helt okej lag på pappret. Ingen som riktigt sticker ut men finns flera som kommer landa på 50-60 pinnar. Connor Brown och Chris Tierney har startat säsongen på ett fint sätt. Brady Tkachuk har endast lirat två matcher, men är enligt mig lagets skickligaste forward. Har enligt mig en stark backsida med Thomas Chabot, Michael Del Zotto, Artyom Zub och Nikita Zaitsev, det är tre herrar som kliver in i nästan alla NHL-lag. Har även Matt Murray som första målvakt. Pinto, Watson och White har missat hela inledningen och missar även denna fight.

Washington har bara en lirare på skadelistan och det är ingen mindre än svenska Nicklas Bäckström (skadad höft). Alexander Ovechkin, en av NHLs bästa lirare har startat mycket fint och står noterat för 5+5 även hans landsman Yevgeni Kuznetsov har startat piggt. Det finns ett par skickliga herrar bakom ryssarna i Anthony Mantha, TJ Oshie och Tom Wilson. Capitals har två riktigt fina backar i John Carlson och Dmitri Orlov. Jag tycker att Washington saknar en riktigt bra målvakt, Vitek Vanecek får anses i skrivande stund som första målvakt.

Washington har bättre spelare på varenda position och kliver in på isen i Ottawa med åtta raka segrar mot värdarna. Ser inte att Ottawas annars ganska starka defensiv ska stoppa det ryska lokomotivet i Ovechkin och Kuznetsov. När bolagen pröjsar runt två gånger degen på en bortaseger hugger jag direkt. Något som talar för gästerna är även spelet i 5 mot 5, där Washington gjort 13 mål och ligger i toppen av NHL, medan hemmalaget endast gjort fem och ligger i botten. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Washington
Odds: 1.92
Bolag: Betsson
Spelstopp: 01.00, tisdag 26 oktober
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: