Speltips Ryssland – Sverige 31/5: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 31 May 2021

Tre Kronor måste vinna mot Ryssland för att drömmen om slutspelet inte ska dö ut. Vi rekar med odds inför mötet i Hockey-VM 2021.

Ryssland - Tre Kronor

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nio poäng på sex matcher och ett gruppspel som varit en enda lång och stor besvikelse för det svenska landslaget. Det är verkligen ett hockey-VM som inte riktigt påminner om andra turneringar, med många olika nationer som imponerar.

Nu ser det trots det ut att bli mestadels de gamla vanliga landslagen i slutspelet, men hittills har också andra uppstickare som Danmark. Kazakstan, Tyskland, Slovakien och Lettland imponerat. Bara för att nämna några.

Totalt fyra av åtta lag går vidare till slutspelet och med en match kvar att spela ligger Tre Kronor med nöd och näppe på slutspelsplats, men man har Tjeckien och Danmark en poäng bakom sig. Då har tjeckerna dessutom en match färre spelad och har fördelen av att ha fördelen på Sverige att man faktiskt vann det inbördes mötet.

Därmed måste Tre Kronor slå Ryssland och gärna med ett par puckar, för att ge sig själva lite andrum med målskillnaden. Där har man fortfarande 7-0-vinsten mot gruppledarna Schweiz att tacka för att man inte är helt brända. 19-11 i målskillnad är faktiskt näst bäst av samtliga lag i gruppen.

Odds på Hockey-VM 2021

Även i den senaste omgången var Sverige riktigt illa ute, men man vände och vann mot såväl Storbritannien som mot Slovakien. Om det inte vore för dessa två raka segrar hade laget var utslagna redan i den här fasen.

Nu möter man ett Ryssland som ligger på slutspelsplats och som ska klanta sig ordentligt för att bomma det här. Å andra sidan har ryssarna kvar att spela mot Vitryssland, ett lag som ligger sist i tabellen, men som slog Tre Kronor. Det ska extremt mycket till för att man klantar sig och inte vinner där.

Med andra ord behöver Sverige vinna här för att ta sig upp och den lilla fördel som Tre Kronor har är att man har vunnit mot både Slovakien och Schweiz, som nu ligger på slutspelsplats på 12 poäng. Om Tre Kronor slutar på samma poäng är det inbördes möten som avgör till Sveriges fördel.

Med andra ord är matchen mot ryssarna så extremt viktig och jag kan inte se annat än att Sverige går stenhårt för att vinna. Men vad finns det som talar för att man kan lita på Sverige här? Inte alls mycket.

Under 5,5 mål spelas till 1,73 gånger såsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,73
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:15, måndag 31 maj 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: