Sampdoria

Speltips Sampdoria – Alessandria 16/8: Coppa Italia

Med en vecka kvar till ligapremiär går Sampdoria in i Coppa Italia och ställs där mot Alessandria. Matchen spelas den 16 augusti med avspark kl 21.00.

Albin Ekdals Sampdoria slutade på en nionde plats i Serie A förra säsongen under Claudio Ranieris ledning. Den här säsongen är det Roberto D’Aversa som ska styra skutan och han kan göra det med en trupp som, i grunden, är intakt.

Förra säsongens inlånade trio Antonio Candreva, Ernesto Torregrossa och Anotonino La Gumina har nu värvats permanent och, än så länge, har inga bärande spelare lämnat. Det har ryktats en hel del om sommarens succéspelare i EM, Mikkel Damsgaard, men den danske stortalangen är i nuläget fortsatt kvar.

Sampdoria inleder Serie A om exakt en vecka då man ställs mot AC Milan hemma i premiären. Innan dess gör man nu årets första tävlingsmatch då man tar emot Serie B-klubben Alessandria i den italienska cupen, Coppa Italia.

US Alessandria Calcio 1912 är nykomlingar i Serie B då man lyckades kvalspela upp från Serie C. Man slutade på andra plats i Serie CA och slog sedan ut både AlbinoLeffe och Padova efter stor dramatik. Den avgörande playoff-matchen mot Padova slutade 0-0 över två möten och fick till sist avgöras på straffsparksläggning, till Alessandrias fördel.

Lagets stora framgångsfaktor förra säsongen var deras solida defensiv. Man släppte bara in 29 mål på 38 seriematcher i Serie C.

Moreno Longo tog över laget i januari i år och blev stor hjälte då han alltså lyckades ta laget hela vägen upp till Serie B. Lagets bäste målskytt var Umberto Eusepi med sina 11 baljor.

NYA KUNDER FÅR 100 KRONOR FREEBET! Det svenskgrundade Mr Green är som alltid en stor spelare när det kommer till odds. För dig som ännu inte är kund får du nu chansen att få 100 kronor freebet som bonus, ifall spelet inte sitter får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett välorganiserat Alessandria

Sampdoria är, av naturliga skäl, stora favoriter i det här mötet. En rak etta ges till ett odds omkring 1.35.

Sampdoria gör tävlingsdebut för säsongen medan Alessandria har kvalificerat sig för den här omgången av Coppa Italia efter att ha slagit ut Calcio Padova. Det vill säga samma Padova som man också besegrade i kvalet till Serie B som avslutning på förra säsongen.

De mötena slutade båda 0-0 och mållöst blev det även i den här cup-matchen under ordinarie tid. Den här gången gick det emellertid inte till straffar utan Alessandria avgjorde genom två mål under förlängningen.

Nu skruvas nivån på motståndarlaget upp rejält men Alessandria har bevisat att man är ett välorganiserat lag och det kommer inte nödvändigtvis bli enkelt för Sampdoria bryta ner dem.

Alessandria är ett lag med självförtroende efter förra säsongens succé och Sampdoria, som förväntas föra spelet och vinna matchen enkelt, kan mycket väl vara lite ringrostiga.

Den här tiden på året brukar det skilja som minst mellan lagen från olika divisioner och det är inte sällan som favoriten kan få problem med tajmingen i det offensiva spelet.

Det mesta talar förstås för att Sampdoria kommer att se till att vinna den här matchen men jag tror inte att det kommer bli någon utskåpning. Bäst spelvärde finner jag i spelet under 3 mål (asian handicap) som spelas till oddset 1.77 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr greeen – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.77
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 21:00, måndag 16 augusti 2021
TV: 
Stream: