LA Galaxy Vancouver Whitecaps 5 juli 2016

Speltips SJ Earthquakes – LA Galaxy 27/6: Målsnålare än förväntat

Ett formsvagt San José Earthquakes tar emot Los Angeles Galaxy i MLS Western Conference natten till söndag den 27 juni.

Efter en lovande inledning på säsongen har San José Earthquakes hamnat i en allt djupare svacka. I veckan inkasserade man sin femte förlust på de sex senaste matcherna då man föll med hela 5-0 borta mot Orlando City.

Därmed står man fortfarande på 10 poäng efter 10 spelade matcher. Nio av de tio poängen tog man i de fyra första matcherna och därefter har man alltså bara mäktat med att ta en poäng.

Den poängen tog man i 0-0-matchen mot Austin förra helgen där känslan var att man i alla fall var på rätt väg. Men i veckan gick man sedan på en rejäl propp mot Orlando och nu behöver tränare Matias Almeyda hitta ett sätt att stoppa blödningen.

Nu väntar åter ett topplag i Los Angeles Galaxy som kommer från en skön 2-1-seger borta mot Vancouver Whitecaps där avgörandet kom efter mål av Efrain Alvarez i den 90:e minuten.

De tre poängen ger att man står på 18 poäng efter 9 spelade matcher, vilket innebär att man har bra häng på den absoluta toppen av Western Conference. Även LA Galaxy inledde säsongen starkt men har i de fyra senaste matcherna vunnit varannan och förlorat varannan.

Till den här matchen saknar Galaxy Derrick Williams på grund av avstängning. Därtill finns Neal, Steres och dos Santos på skadelistan. Hos Earthquakes saknas Eric Remedi på grund av avstängning.

Defensiv prio

Trots San José Earthquakes svaga form står man ändå som favoriter hos spelbolagen då en hemmaseger ger cirka 2.00 gånger pengarna. Hemmalaget har fördelen av att ha fått en dags längre vila sedan matchen senast men likväl känns San José som en tveksam favorit.

LA Galaxy har inte den stjärnglans som fanns under Zlatans tid men på många sätt är man ett mer gediget lag numera. Största stjärnan är den mexikanske måltjuven Javier Hernandez som gjort 7 mål på 9 spelade matcher.

Tränare Greg Vanney har fått ihop ett starkt kollektiv och det sena avgörandet senast var ett bevis på det som sannolikt stärkt laget ytterligare. Nu har man dock bara fått tre dygns vila sedan den matchen och det kan förstås vara en nackdel.

San José kommer från en betydligt sämre insats senast då man föll med 5-0 och lär framförallt prioritera att sätta en tryggare defensiv till den här matchen. Oddsättarna tror på en målrik tillställning här men det finns en del som talar för motsatsen.

De här båda lagen möttes så sent som för två omgångar sedan, då vann LA Galaxy med 1-0 på hemmaplan. Ser vi till deras 7 senaste matcher så har det gjorts under 3.5 mål i samtliga dessa.

San José kan klart bättre än vad man visade mot Orlando senast och lär vara revanschsugna både i relation till den insatsen och förlusten mot Galaxy.

Spelschemat har varit tätt för båda lagen den här veckan och det kan borga för en lite mer energifattig tillställning här. Bäst spelvärde finner jag i att det här inte kommer bli en så målrik tillställning som spelbolagen förväntar sig.

Spelet blir därför att det kommer göras under 3.5 mål till 1.70 gånger insatsen hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 04:00, söndagen den 27/6 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: