Speltips Sverige – Ryssland 27/7: Damernas OS-handboll

Martin Efvergren Publicerat: 25 July 2021

Sveriges handbollsdamer ställs mot Ryssland (ROC) i sin anda gruppspelsmatch i OS 2021. Matchen spelas tisdagen den 27 juli med matchstart redan kl 07.15 på morgonen svensk tid.

Sverige – Ryssland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige fick en smakstart på handbollsturneringen i OS 2021 då man besegrade ett, på förhand, högt rankat Spanien. Johanna Bundsen storspelade i målet och Sverige kunde till slut vinna med siffrorna 31-24.

Nu väntar en av den här OS-turneringens huvudfavoriter Ryssland (ROC) gruppspelets andra runda. Förutom Sverige, Spanien och Ryssland har vi även Brasilien, Frankrike och Ungern i grupp B.

Sverige tillhör inte någon av de stora medaljfavoriterna och mot Spanien var nederlagstippade sett till oddssättningen. När man nu ställs mot Ryssland är man än större underdogs.

Ryssland fick dock bara med sig ett oavgjort resultat mot Brasilien i premiären. Den matchen slutade 24-24, vilket var något av en skräll. Ryskorna hade ledningen med två bollar i halvtid men lyckades aldrig rycka ifrån med mer än tre mål. I slutminuten av matchen kunde Brasilien kvittera till 24-24 på straff.

Ryssland övertygade inte i sin första match, men det gjorde Sverige. I deras match mot Spanien var det egentligen aldrig ens spännande. I halvtid hade man gått ifrån till 13-9 och höll sedan i en betryggande ledning matchen ut.

24 TIMMAR PÅ DIG – DUBBLA UPP ELLER FÅ PENGARNA TILLBAKA! Sveriges roligaste bonus från Lucky Sports ger dig ett dygn att dubbla din insättning. Annars får du pengarna tillbaka. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige kan skrälla

De båda lagens insatser i premiären till trots står Ryssland (ROC) som klara favoriter i den här matchen. Ett spel på att Sverige vinner ger hela 3.80 gånger insatsen.

Sverige och Ryssland möttes så sent som den 3 juli i en träningsmatch. Då vann svenskorna med 31-28. Senast man möttes i tävlingssammanhang var i EM 2020. Den gången vann Ryssland med 30-26.

Medaljförhoppningarna var inte speciellt stora på det här svenska damhandbollslandslaget inför turneringen. Laget är inte lika profilstarkt som det tidigare varit och man har, i alla fall, fyra-fem lag som ser starkare ut på pappret. Därför var prestationen mot Spanien precis vad Sverige behövde för att komma in i turneringen och bygga självförtroende.

Förbundskapten Thomas Axnér ser ut att ha fått ihop kollektivet på ett bra sätt och det var framförallt en laginsats som bäddade för sjumålssegern mot Spanien.

Försvarsspelet och kontringsspelet såg vasst ut och vänstersexan Elin Hansson blev bäste målskytt med sina 6 baljor.

Det ryska laget består till huvudsak av spelare från inhemska ligan och lagen CSKA Moskva och Rostov-Don. Trots samspeltheten som finns tack vare detta och trots ett koppel av världsspelare fick man inte spelet att stämma mot Brasilien.

Sverige lär sannolikt ställas mot ett bättre spelande Ryssland i den här matchen. Samtidigt kan jag tycka att ryskorna står som lite väl höga favoriter. Mycket talar för att det här kan bli en väldigt jämn match som kan sluta i en uddamålsseger åt det ena eller andra hållet.

Därför finner jag ett bra spelvärde i spelet Sverige +2.5 (asian handicap) till 1.90 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky sport – dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige +2.5 (asian handicap)
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 07:15, tisdagen den 27 juli 2021
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: