17 april 2019 colombus blue jackets tampa bay lightning speltips rekar nhl

Speltips Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 8/7: Stanley Cup-final!

Montreal Canadiens räddade Tampa Bay Lightnings första matchboll och utjämnade till 3-1 i Stanley Cup-finalen. Nu väntar den femte matchen som spelas natten till torsdag den 8:e juli kl 02.00 svensk tid.

Med tre raka segrar bakom sig kunde Tampa Bay Lightning avgöra den här Stanley Cup-finalen i måndags på bortais i Bell Centre. Men Montreal Canadiens är inte ett lag som ger sig i första taget och det bevisade man genom att kriga sig kvar i den här finalserien tack vare ett avgörande i overtime.

Montreal hade ledningen med både 1-0 och senare 2-1 långt in i den tredje perioden, men Tampa Bay kvitterade sent och avgörande skulle alltså komma i förlängningen. Där tryckte Josh Anderson in sitt andra mål för kvällen och Canadiens kunde vinna med 3-2.

Nu vänder serien tillbaka till Florida, Tampa och Amalie Arena. Där har Lightning vunnit sina fem senaste matcher och nu har man chans att spela hem sin andra raka Stanley Cup-titel på hemmais.

Tampa Bay darrar inte

Ett heroiskt kämpande Montreal Canadiens lyckades hänga sig kvar i matchen men man hänger fortfarande mot repen. I den fjärde matchen hade man ett resultatmässigt övertag i stora delar av matchen men spelmässigt var det Tampa Bay Lightning som tryckte på mest.

I sluten av tredje fick bortalaget ett fyra minuters powerplay där man kunde ha avgjort den här serien. Det var nära att man lyckades men Montreal visade sig återigen vara starka i boxplay och det blev deras räddning. Därtill lyfte sig Carey Price, som inte varit tillräckligt bra i de första tre matcherna, rejält i målet och räddade 32 skott.

Tampa Bay vann skotten i match fyra med 34-21 men saknade den skärpa man tidigare haft i de avgörande lägena. Frågan är nu om man kommer bli stressade av stundens allvar då Canadiens fått vittring?

Jon Cooper har lett detta Tampa Bay Lightning sedan 2013 och med ett enträget, långsiktigt arbete har man tagit sig till toppen. Man är resterande mästare och ser man till vad man har presterat den här säsongen vore det fullt logiskt om man återigen får lyfta Stanley Cup-bucklan.

Det faktum att man maler på med sin spelidé och att man därtill har spetsspelare som få andra lag kan mäta sig med har tagit laget till den nivå man är idag. Alla dessa faktorer pekar mot att inte kommer darra på manschetten bara för att Montreal vunnit en match.

Det mesta pekar mot att Tampa Bay kommer att avgöra den här serien på hemmais i match fem. Man har vunnit sina 5 senaste matcher i Amalie Arena där den totala målskillnaden är 21-4.

Det är imponerande siffror och Tampa Bay är ett imponerande lagbygge. Montreal Canadiens har långt ifrån gett upp och kommer kriga till den sista droppen men bör inte räcka till här.

Mitt spel blir således att Tampa Bay Lightning vinner den här matchen och det spelas till 1.78 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tampa Bay Lightning vinner
Odds: 1.78
Bolag: William Hill
Spelstopp: 02:00, torsdag 8 juli 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: