Speltips Tingsryd – Modo 6/10: Hockeyallsvensk slagpåse

Simon Pålsson Publicerat: 6 October 2021

Tingsryds AIF löper tyvärr en stor risk att bli den stora slagpåsen i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Läget är tufft inför mötet med Modo Hockey.

Tingsryds AIF - Modo Hockey

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den här säsongen känns det som att HockeyAllsvenskan är mer diversifierad än på länge och då har vi ändå ett par säsonger med extremt överlägsna lag i toppen bakom oss.

Men den här säsongen är frågan om inte gapet mellan toppen och botten kommer att vara ännu större, då i termer av grupper av lag. Det saknas kanske det där helt överlägsna laget i toppen (HV71 vill nog gärna vara det) men i botten ser det ut som att vi kan ha ett helt segment med lag som aldrig riktigt är med i säsongen på allvar.

Å andra sidan öppnar seriesystemet, med två lag som går till negativt kval och resten av lagen som klarar hockeyallsvenskt kontrakt, för att det blir en intensiv bottenstrid. Då det finns flera lag som är ”dåliga nog” att ramla ur kommer det också finnas chans för något eller några av dessa lag att ändå klara sig kvar, även utan kval.

Hänger ni med på hur jag menar? Låt mig vara tydligare.

I botten tror jag att lag som Tingryds AIF, Kristianstads IK och Troja-Ljungby kommer att ligga i stort sett hela säsongen. Det är inte heller omöjligt att lag som HC Vita Hästen också kan bli en del av bottenstriden.

Men då det bara finns två negativa kvalplatser kommer ett av de tre sämsta lagen att klara sig kvar utan att kvala. Det är ju en strålande chans för deras del.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Modo Hockey är för bra här

Över tid tror jag att det här kommer att innebära fler skrällar från bottenlagen – i lägen där man egentligen inte borde räcka till. Att man är klart sämre än lagen högre upp i tabellen är givet, men motivationen är en faktor som inte ska underskattas.

Däremot tror jag inte lika starkt på den faktorn inledningsvis på säsongen, då lagen längre upp behöver hitta en poängstim och själva är motiverade.

Som inför matchen mellan Tingsryd och Modo den här onsdagskvällen. Modo har två raka vinster efter en svag start mot Västervik. Nu möter man ett Tingsryd som inte bara har tre raka förluster, utan som också förlorat stort i alla tre matcher. Man läcker otroligt bakåt.

Modo Hockey att utnyttja det här och vinna matchen spelas till 1.58 gånger insatsen hos Expekt. Då räknas övertiden också in i spelet.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Modo Hockey moneyline
Odds: 1.58
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 6 oktober 2021
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: